Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan açıkladı Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan açıkladı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haftanın ilk işlem gününde vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merak konusu oldu.  

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 22 Mart tarihinde vereceği faiz kararı piyasaların odağında olmaya devam ediyor. Özellikle ABD’de son gelen ekonomik verilerin enflasyonda artışa işaret etmesi Fed’in sıkı para politikasına devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirdi.  

ALTIN FİYATLARI YILIN DİBİNDEN DÖNDÜ  

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de kişisel çekirdek tüketim giderlerinin beklentilerin üzerinde artması ve enflasyonda yükselişe işaret etmesiyle birlikte altın fiyatlarında sert kayıplar görülmüştü.  

Geçen haftanın ilk işlem gününde de altın fiyatlarında düşüş sürdü. Pazartesi gününe 1811 dolardan başlayan ons altın 1806 dolara kadar gerilerken, 1098 liradan açılan gram altın ise 1094 liraya kadar düşmüştü. Böylelikle altın fiyatları 2023 yılının en düşük seviyelerini test etmiş oldu. 

Özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin yükseliş göstermesi altın fiyatlarının baskı altında kalmasına yol açmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta genelinde dolar endeksindeki düşüşe bağlı olarak altın fiyatları toparlanma gösterdi.  

İşte Spot piyasada altın satış fiyatları;

Gram altın: 1.126 TL 

Çeyrek altın: 1.885 TL 

Yarım altın: 3.770 TL 

Tam altın: 7.458 TL 

Cumhuriyet altını: 7.510 TL 

Ons altın 1.853 dolardan işlem görüyor.

Editör: Ali Gözen