HABER: MURAT YALÇIN 
Kiralar aldı başını gitti. Manisa kiralık daire fiyatları açısından en yüksek illerden biri haline geldi. Manisa’nın diğer çevre illere kıyasla imar planından dolayı dezavantaja dönüştü. İmar planı üzerinde bir türlü mecliste konsensüs sağlanamaması yeni arsa üretilememesine neden oldu. 
2004 yılında çalışmalarına başlanan İmar planı 2023’te nihayet onaylandı. Ancak bu durum yıllar içinde kiralara olumsuz yansıdı.  
Muradiye’de son 2 yıldır imar uygulamasının olmaması da kiraların yükselmesinde önemli etkenler arasında yer aldı. Manisa’da kiraların uygunluğu nedeniyle tercih edilen Muradiye’de bile son aylarda 2-1 dairelerin kirası 4 bin TL’ye dayandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM, KİRALIK DAİRE TALEBİNİ ARTIRDI 
Öte yandan Manisa’da bazı mahallelerde başlayan kentsel dönüşüm çalışması sonrası evlerini boşaltan vatandaşlar kiralık ev arayışına girdi. Bu süreç kiralık dairelere olan talebin doğal olarak artmasına neden oldu. Kiralar talebin de artmasıyla birlikte yükselişini sürdürdü. 

25 BİN TL’YE KİRALIK DAİRE OLUR MU? 
Manisahaberleri.com olarak, bilinen ilan sayfalarında sizler için daire kiralarını araştırdık. Manisa’nın birkaç ay içinde geldiği nokta bizi de şaşırttı. Özellikle Manisa Adliye Sarayı arkasında inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Meydan Projesinde kiralık ev ve işyerinin ilanları adeta dudak uçuklatacak seviyede. Öyle ki; kiralar 10 bin TL’den başlıyor, 25 bin TL’ye kadar çıkıyor. Sadece kirayla da kalmıyor. İlk kirayla birlikte bir de emlakçı komisyonu var, aidat var.
25 Bin kira kim verir merak konusu. Ancak biz üşenmedik, 25 bin TL taksitle bankadan ne kadar konut alabiliriz, hesapladık. 

Manisa'da Muhasebeci ve Mali Müşavirlerden eylem Manisa'da Muhasebeci ve Mali Müşavirlerden eylem

BUGÜNLERİ ARAR MIYIZ? 
Bugün itibarıyla bir devlet bankasından 10 yıl vadeyle 1 milyon 500 Bin TL kredi kullanıldığında aylık ödeme 25 bin 436 TL’ye tekabül ediyor. 1 milyon 500 bin TL’ye Manisa’nın birçok mahallesinden ev almak mümkün.   
Hal böyleyken kiralar daha ne kadar artar bilinmez. Piyasa koşullarına bir de fırsatçıların zamları eklenecek. Bütün bu olasılıklar dikkate alındığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Kiracıları daha da zor günler bekliyor.

Editör: TE Bilişim