Türkiye’nin birçok ilinde günlerdir devam eden yangın tüm vatandaşların yüreğini yaktı. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, yangın nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, tüm doğa canlıları ve ormanlar için büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. 

Muğla ve Antalya’daki yangınları yakından takip ettiğini ve yetkililerle iletişim içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Pala, yaraların sarılması amacıyla TEMA Vakfı’na 50 adet fidan bağışında bulunduğunu, ayrıca bölgede gerekli ihtiyaç malzemelerinin temini için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

TEMA VAKFI’NA 50 FİDAN BAĞIŞ

 Başkan Pala, “Ülkemizin ciğerleri yanıyor. Görüntüleri, açıklamaları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Orman yangınlarında kaybettiğimiz canlılar ve ağaçlarımız için çok çok üzgünüz. Söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Manisa’da Güzelyurt sitesine özellikle Barış Alanı’na 30 yıldır diktiğim ağaçlarla, bol yeşilliği sitelerin meydana gelmesini sağlamış birisi olarak, TEMA’nın ağaçlandırma kampanyasına katılmayı ertelenmez bir görev sayıyorum. Bu çağrımı basın ve sosyal medya aracılığı ile daha geniş kesimlere ulaştırmayla çalışacağım. TEMA Vakfı’na 50 fidan bağışlayarak yeşillendirme çalışmalarında katkıda bulunacağım. Ağaçlandırma için seferberlik ilan etmeliyiz. Bayrak diktiğimiz her yere ağaç dikmeliyiz. Ağaç dikim kampanyalarına destek olalım. Az veren candan çok veren maldan diyerek, az çok demeden gücümüzün yettiğince katkıda bulunmalıyız. Biz Manisa Tarzanı’nın hemşerileri olarak, Manisalıların ağaç sevgisini ağaç dikerek, ağaç dikilmesi için bağışta bulunarak göstermeliyiz. Daha yeşil bir Türkiye için el ele verelim. Yanan ormanlarımızı yeniden yeşertelim. Ve Manisa Tarzanı’nın mektubunu okuyalım, yazılanları aklımızdan çıkarmayalım” dedi.

İHTİYAÇ MALZEMELERİ İÇİN DE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, yangın bölgelerinde vatandaşlarımızın ve kurtarma ekiplerinin ihtiyaçları için yetkililerle iletişim halinde olduklarını ve ihtiyaçların giderilmesi için de çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim