"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Bugün, güzel Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutluyor olmanın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. 26 Mayıs 1919 yılında işgalci Yunan askerinin şehrimize girmesiyle başlayan zulüm, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun 8 Eylül 1922’de Manisa’ya gelmesiyle son bulmuştur. Düşman; Manisa’mızı Türk birliklerine terk ederken, şehrimizi ateşe vererek binlerce evi, yüzlerce dükkanı, pek çok camiyi, han ve hamamı yakıp yıkmıştı. Acıyla, zulümle ve gözyaşıyla sulanan, düşman tarafından yakılıp yıkılarak harabeye çevrilen güzel Manisa’mız; Cumhuriyet’in ilanından sonra küllerinden doğan anka kuşu misali şahlanmış ve bugünlere gelmiştir.”
“Bu büyük mirası sonsuza kadar koruyacağız”
“Bu topraklarda yetişen yiğit efelerimiz ve atalarımız, düşmana karşı her zaman dik durmuştur. Bize; özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyeti miras bırakan atalarımıza çok şey borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti; gönlünde vatan aşkı olan, ülkesi için çalışan ve gerektiğinde canını verecek insanlara emanettir. Ne mutlu bizlere ki, büyük bir gururla ve onurla onların bize bıraktığı bu büyük mirası korumaya devam ediyoruz ve sonsuza kadar devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutluyor; başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: TE Bilişim