Milletvekili Akkal, Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydett:

"Bağımsızlık mücadeleleriyle nice zaferlere imza attığımız bu topraklar binlerce yıldır, kültür ve medeniyetin mirasçısı, mazlumların umudu ve rehberi olmuştur. Anadolu Selçuklu Devleti’nden Osmanlı İmparatorluğu’na köklü bir devlet geleneğinin birikimiyle yeni nesillere armağan edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni milli savunmadan sağlık alanına, enerjiden teknolojiye yapılan milli ve yerli yatırımlarla her türlü iç ve dış tehditle mücadele ederek kuruluş ideali olan muasır medeniyetler seviyesine taşımaya devam ediyoruz. 
Çanakkale ve İnönü’den, Sakarya ve Dumlupınar’dan güç alarak kurulan Cumhuriyetimiz, milli kararlılık ve şuurla jeopolitik ve jeostratejik önemini korumakta, içeride ve dışarıda milli birlik ve bağımsızlığımızı tehdit eden hiçbir unsura fırsat verilmemektedir. Bu noktada, toprak bütünlüğümüzü hedef alan hiçbir bölücü unsura sessiz kalmamak, bu mücadeleleri verirken daha güçlü ve büyük bir Türkiye için var gücümüzle çalışmak bu topraklara olan gönül borcumuzdur.
Ülkemizin sahip olduğu kültürel mozaik, bu topraklarda bizi birbirimize kenetleyen en büyük zenginliğimiz; barış, kardeşlik ve hoşgörü kültürü ülkemizin yükselişini diri tutan ve her geçen gün ivme kazandıran en değerli kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerleyerek bu mirası gelecek kuşaklara teslim etmek bizlere düşen en büyük görevdir. İnanıyorum ki; Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz dinamizmi, çalışkanlığı ve ahlakıyla emsalsiz olan gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. 
Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güzel vatanın bağımsızlığı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, değerli hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."
                                                                                                    
                                                                                                 
                                                                                               

Editör: TE Bilişim