Ahmet ÜNSAL/Manisa

Elginkan Topluluğu ve Tezel Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’in ev sahipliğini üstlendiği Otel Büyük Saruhan’daki kutlamaya Manisa Valisi Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile eşi Şeyda Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, OSB Müdürü Funda Karaboran, OSB-CBÜ Rektör Danışmanı Nihat Akyol,Manisa’daki daire müdürleri ile Elginkan Topluluğuna bağlı fabrikaların genel müdürler katıldı.
 

Gecede Elginkan Topluluğun ve Tezel Gıda’nın geldiği noktayı irdeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde yapacakları yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.
Akçen, topluluğun kurucusu ve Elginkan Vakfının mimarları Hüseyin Ekrem Elginkan ile topluluğun annesi Ümmehan Elginkan’a olan minnettarlığını ifade ederek; “Bu iki insanın topluluğumuz üzerinde büyük emeği bulunmakta. Eğer bugün bu kurumsallaşma ayakta ise onların attığı temellerin katkısı çok büyük. Bizlerde onların bize emanet ettiği ve vasiyet ettiği değerler üzerinden yolumuza yılmadan, gücümüze güç katarak devam ediyoruz. Gelişerek ve büyüyerek ilkelerimizden ödün vermeden ilerliyoruz. İstihdam oluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz Bugün geldiğimiz noktayı onlara borçluyuz.Her yeni yılda olduğu gibi bu yılda da en büyük arzum; her birimizin, merhum büyüğümüzü gururlandıracak işlere imza atıp, onun vizyonuna ve manevi prensiplerine hizmet etmeyi başarabilmektir. Köklü, kurumsal değerlere sahip Tezel gıda, 50 yıldır birbirinden lezzetli yemekleri ile her gün hem Elginkan topluluğu çalışanlarına, hem de Manisa ve çevresindeki pek çok önemli kurum ve kuruluşların çalışanlarına hizmet vermektedir.” dedi.

   
Gaye Akçen, Türkiye’de yatırım yapmaya devam edecekleri gibi hayır işlerine bütçe ayırdıklarını dile getirerek;“Manisa’da doğal gaz üniteleri ile ilgili fabrika kuracağız Giresun’da öğrenci yurdu yapacağız 25 milyon TL bu yatırım için Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a konu ile ilgili geniş bilgi aktaracağım. Bu arada sakın Manisa’yı unuttuğumuzu zannetmeyin belediyelerimiz belirleyeceği bir yerde 1000-1500 kişilik konferans salonu içerisinde olan öğrenci oteli türünde bir yatırımı öngörüyoruz.” şeklinde ifade etti.
   
Ekrem Elginkan’ın Türk sanayisinde ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Vali Ahmet Deniz ise Elginkan şirketler Topluluğunun 22 şirketinde yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam ettiğini söyledi. “Vatanperverlik üretmekle, katma değer oluşturmak ile ihracat yapmakla  olur” diyen Vali Deniz,kazancın hayır işlerinde kullanılmasının bunu daha da anlamlı kıldığını belirtti.

Topluluğun, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirten Vali Deniz, kısa bir süre önce Japon büyükelçisinin kendisine en rahat ve en huzurlu yatırım yaptıkları şehirlerden bir tanesinin Manisa olduğunu dile getirdi.

Manisa’nın sahip olduğu ekonomik ve kültürel değerlerle çok özel bir şehir olduğunu ve daha fazla yatırımı da hakkettiğini sözlerine ekleyen Vali Deniz, kendilerine düşen görevinde istihdam oluşturacak, katma değer üretecek ihracat yaparak ülkeye döviz kazandıracak yatırımcının önünü açmak ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen  
Elginkan şirketler topluluğu yöneticileri ve çalışanlarını da kutladığını ifade etti.

Yeni yıl yemeğinin Tezel Gıda’nın 50. yıl kuruluşuna denk düşmesi dolayısıyla gelen dev pastayı Vali Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, CHP Grup Başkan vekili Özel Elginkan Topluluğu ve Tezel Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Akçen ile birlikte kesti.

Geceye katılan tüm davetliler TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Ayşen Birgör’ün muhteşem konseri ile kulaklarının pasını sildi.