Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Selvilitepe Mahallesi'ndeki Hakan Uykan Parkı'nda, geçen yıl 29 Ekim'de bacakları kesik halde 2 kedi ölüsü bulundu.

Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, biri yavru 2 kedinin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Görüntülerin yayılmasıyla olay, vatandaşların tepkisini çekti. 17 ve 18 Kasım'da da birer kedi daha 4 bacağı kesilmiş olarak ölü bulundu.

Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

20 Kasım'da ise Turgutlu Devlet Hastanesi otoparkında 1 kedi, yine 4 bacağı kesilmiş halde ve ölü görüldü.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
21 Şubat'ta yine Selvilitepe Mahallesi'ndeki Manolya Sokak'ta yol kenarında 1 kedi daha benzer şekilde bulununca, Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından, şüpheli ya da şüphelilerinin yakalanması için özel ekip oluşturuldu.

2'şer kişilik 6 polisten oluşan özel ekip, Selvilitepe Mahallesi'nde kamera kayıtlarını izleyip, detaylı inceleme başlattı.

BÜYÜ YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Soruşturmada kapsamında, geçen 29 Kasım'da N.U. (58), gözaltına alındı. Evindeki aramada büyü ile ilgili kitaplar ve büyü yapmakta kullandığı tahmin edilen yılan derisi, eşek kılı, deve tüyü, domuz yağı gibi malzemeler çıkan N.U., kedilerin de bacaklarını büyüde kullanmak için kestiği şüphesiyle sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim