Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde bu sabah terörle mücadele ekipleri eş zamanlı baskın düzenledi. terör örgütü operasyonunda HDP Saruhanlı ilçe eş başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığın talimatıyla Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele,Özel Hareket Şubesi ile Saruhanlı İlçe polisinin yer aldığı HDP’ye yönelik operasyonlar da 14 kişi göz altına alındı.Polis HDP ilçe binası başta olmak üzere kişilerin evlerine yaptığı baskınlarda toplam 4 silah, çok sayıda örgüte ait dökümantasyon, Propaganda kullandığı belirlenen bilgisayar hardiskleri ele geçirildi.

Sabah operasyonun da HDP’nin Saruhanlı ilçesi Kurtuluş Mahallesindeki binası başta olmak üzere bölge oturan örgüte ait kişilerin evlerine yönelik gerçekleştirildi.Operasyonda HDP İlçe Eşbaşkanı S.B. ile yöneticilerin de aralarında bulunduğu 14 kişi, "terör örgütüne üye olmak", terör örgütünün sempatizanlığını yapmak" ve "polise motolofkokteyliyle saldırmak" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Çevre güvenliğin üst düzeyde sağlandığı operasyonda polis, girdikleri HDP ilçe binasında 4 silaha el koydu. Ayrıca partinin bilgisayarlarına PKK örgütüne ait olduğu belirlenen çok sayıda belgenin yanı sıra partinin bilgisayarları alındı. 
HDP’nin PKK yönündeki yapılanmasına gençleri kazandırdıkları belirtilen 14 kişiyi de göz altına aldı. Olayla ilgili soruşturma ise geniş çaplı sürdürüldüğü belirtildi.

Polisin operasyona gece 03.30 sularında başladığı ve yaklaşık 5 saat boyunca binada kaldığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim