Toplantının birinci gündem maddesinde Saruhanlı Belediyesi 2021 yılı Denetim Komisyonu oluşturulması için kapalı oylama ile seçim yapıldı. 

Millet ittifakından Gürcan Cengiz ile İlhan Uykun'un, Cumhur İttifakı'ndan ise Mehmet Halil Canbaz'ın aday gösterildiği seçimde yapılan oylama sonucu Millet İttifakı'ndan Gürcan Cengiz ile İlhan Uykun, Cumhur İttifakı'nda ise Osman Gümüşgönül Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. Yeterli oy alamayan Cumhur İttifakı'nın adayı Halil Canbaz ise komisyon üyeliğine seçilemedi. 

Toplantının ikinci gündem maddesinde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2021 yılında belediyede kısmi zamanlı ve tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki teklifi oylamaya sunuldu. Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılmasına imkan sağlayan bu madde, Cumhur İttifakı'nın "ret" oyuna karşılık, Millet ittifakının "evet" oyu ile kabul edildi.

TOPLANTI SALONUNU TERK ETTİLER

Zabıta Müdürlüğü’nün "Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücretinin" görüşüldüğü üçüncü maddede, Ak Partili Meclis Üyesi Ayşe Oğuz söz alarak "Başkanım biz bu meclisi boşaltıyoruz. Şahsımıza yapılan hakaret ve saygısızlıklar var" dedi.

Başkan Bilgin de "Biz hakaret etmedik. Şahsen siz hakaret ettiniz bireysel anlamda. Hayırlısı olsun" yanıtını verdi.  Bunun ardından Cumhur İttifakı meclis üyeleri toplu halde salonu terk etti. 

Toplantının diğer gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, meclis toplantısının sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Cumhur ittifakına mensup meclis üyeleri, aldığımız kararlara uyar yada uymaz. Bu onların görüşüdür. Ancak toplantı salonunu terk etmek doğru bir davranış değildir. Karşıt görüşünüzü ifade edebilirsiniz. "Ret" oyu verebilirsiniz. Ancak bu tavır doğru bir hareket değil. Meclisin aldığı karara saygı duymaları gerekir."


 

Editör: TE Bilişim