Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi değerlendirdi: "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez" Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi değerlendirdi: "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez"

Meral Akşener Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Akşener, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben aslında mutsuz ve tepkili değildim, imza koymuşum. Bana zorla kimse bir şey yaptıramaz. Bir gece önce hiç uyumadım. Aday konusunu daha önce konuşmadık. Bu konunun konuşulma tarihini öne aldığımı düşünüyorum. Partim de ben de çok taşlandık bu birkaç günlük süreçte ama önemli değil. Ben hacca gitmiş bir insanım. Kendimi şeytan taşlamasında hissettim.  Evet sözlerim sertti. Sert olmalıydı. Tarihçi ve sosyal bilimciyim, kendim yazdım o metni. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Çok net ifade edeyim bugün itibariyle 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacaktır. Çünkü tartıya birlikte (İmamoğlu, Yavaş) çıkıyorlar.  Toplumun enerjisini zirvede tutan, herkesin bağırdığı isimdi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. O 2 ismi koşu partneri haline getirdik. Bunu çok kıymetli buluyorum.  Yavaş, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu beraber koşacaklar, 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olacak. Uzun iş yaşamışız, kalbim yoruldu anlatırken. Hakkını helal etsin bana herkes, iyi bir şey oldu” diye konuştu.

Programda Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sistemine de değinen Meral Akşener, tüm liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını, bu nedenle milletvekili adayı olmayacağını dile getirdi.

Editör: Ali Gözen