Evlerde kullanılan suyun zehirli olup olmadığı sorusunun öne çıktığı basın açıklamasına, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ve CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay da destek verdi. Açıklamayı yapan isim olan Uğur Doğan, “Bu kent gerçekten bu kadar sahipsiz mi” diye sordu.

İnsanların sağlığının hiçe sayıldığını ve Şehzadeler’de oturan bir vatandaş olarak MASKİ’den açıklama  beklediğini belirten Uğur Doğan, “31 Ocak öğle saatlerinde Şehzadeler İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ilçemizdeki Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla 31/01/2024 tarihli bir SMS mesajı gönderildiğine dair tarafıma bazı bilgiler ulaşmıştı. Bu mesajda; Biyogaz tesisi atıklarından Manisa İl Tarım Müdürlüğünce alınan numuneler neticesinde tuzluluk düzeyinin çok yüksek olduğu, tarım arazilerinde tuzluluğun artmasına ve çoraklaşmaya neden olacağı, ayrıca yeraltı ve yerüstü su kaynaklarında nitrat kirliliğine neden olacağına yönelik bilgilendirme yapılmakta” dedi.

“BU OLAYDA NE TEDBİRLERİ ALDINIZ?”

İçme sularının yeraltı sularından sağlandığını ifade eden Doğan, “Böylesine önemli bir durumda sadece çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerimizin bilgilendirilmesinin dışında başta Manisa Tarım İl Müdürlüğü ve bu kente yeraltı su kaynaklarından elde edilen içme suyunu evlerimize kadar ulaşımından sorumlu Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü halkın sağlığını tehdit eden böylesine önemli bu olay karşısında ne yapmışlardır ne gibi önlemler alınmıştır. Bunları bilmek öğrenmek Manisa halkı olarak hepimizin yasal hakkı değil mi?  Verimli tarım arazilerinin bulunduğu Gediz ovasına sahip bu kent gerçekten bu kadar sahipsiz mi? Bu kentte yaşayan insanların sağlığı böylesine hiçe sayılacak kadar değersiz mi?” diye sordu. 

Doğan açıklamasının ardından MASKİ’ye konuyla ilgili bilgilendirme isteyen bir dilekçe verdi.

Emniyet müdürü gönülleri fethetmeye devam ediyor Emniyet müdürü gönülleri fethetmeye devam ediyor

Editör: Murat Yalçın