Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı

Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadele için art arda yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Kiralık konutlarda vergi kaçağını azaltmak için düğmeye basan Bakanlık, kira gelirlerinin vergisini almayı hedefliyor. 
Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekip, kiraların yüksek olduğu mahallelerdeki dairelerin kapılarını tek tek çalarak, evde oturan kiracılara ödedikleri kira miktarını soruyor. Bakanlık, bu denetimle bugüne kadar hiç beyan vermemiş veya düşük beyan veren ev sahiplerini tespit etmeyi amaçlıyor.
Manisa’da denetime giden ekip, evde bulamadığı kiracılar için apartman yöneticilerine anket formu bırakıyor. Ekip, zili çaldıktan sonra işe kendilerini tanıtmakla başlıyor. Kiracıya ne zamandan beri evde oturduğu, kaç para kira ödediği, kirayı elden mi yoksa banka yoluyla mı ev sahibine ulaştırıldığı ve ev sahibiyle ilgili bilgilerin yer aldığı bir form doldurtuluyor. Formu doldurmak istemeyen veya doğru beyanda bulunmayan kiracılar, cezai işlem uygulanmakla uyarılıyor. Bilgileri doğru vermeyen kiracılara ciddi miktarda para cezası kesilebiliyor.

Editör: Murat Yalçın