Son bir aydır İlde ki vaka sayısının arttığını, son bir hafta içerisinde sayıların düzelme eğiliminde olduğunu ifade eden Vali Yaşar Karadeniz, sayının okulların açılma tarihi olan 21 Eylül tarihine kadar daha düşük seviyeye gelmesi gerektiğini söyledi.
Ekonominin ve sağlık sektörünün olumsuz etkilenmemesi için sayıların düşmesinin önemli olduğunu, sayıların düşmesi için, toplu olarak bir araya gelinen pazaryeri, iş alanları, düğün solanları gibi alanlarda denetimlerin titizlikle yapılması gerektiğini ifade eden Vali Yaşar Karadeniz “Bundan sonraki denetimlerimizi, çalışmalarımızı çok daha aktif bir şekilde şekillendirmemiz lazım. Burada bizim hedef noktamız bu ayın sonundaki rakamlar ne olacak, ondan sonra Eylül’ün 10’u ve 15’i arasındaki rakamlar ne olacak eğer bu rakamları aşağı doğru indirebiliyorsak, aldığımız ve alacağımız ek tedbirlerin faydalı olduğu anlamına gelir” dedi.
Daha sonra kurul üyelerinin söz aldığı toplantı, kurul üyelerinin istek, talep ve önerilerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.


 

Editör: TE Bilişim