'Altın kız' olarak tanınan Manisa Büyükşehir Belediyespor'da yetişen milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.
Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 19 yaşındaki Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bireysel kadınlar finalinde 21.850 puanla altın madalya elde etti.
Öte yandan, trio finalinde yarışan Ayşe Begüm Onbaşı, Emir Erışık ve Erkut Ergin, 20.983 puanla sekizinci oldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı'yı tebrik etti.

Erdoğan: "Türkiye seninle gurur duyuyor Ayşe kızım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Manisalı milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı'nın ödülü aldığı anın görüntüsünü paylaşarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına, "Türkiye seninle gurur duyuyor Ayşe kızım. Senin ve tüm genç evlatlarımın başarılarının devamını canı gönülden diliyorum. Gözlerinden öpüyorum. Nice şampiyonluklara..." notunu düştü.

Onbaşı: "Kızınız altın madalya ile geliyor"

Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını paylaşarak, "Sayın Cumhurbaşkanım; destek ve emekleriniz için teşekkür ederim. Türk gencinin ve kadınının gücünü gösterdiğim için ayrıca mutluyum. Kızınız altın madalya ile geliyor!" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanından tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı'yı telefonla arayarak da tebrik etti.

Editör: TE Bilişim