SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, İzmir Ticaret Borsası Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nde yeni EYT düzenlemesi ile ilgili değerlendirme yaptı.
Müdür Kurt, kendisinin bir EYT’li olduğunu ancak düzenlemeye karşı olduğunu belirtti.

İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada

190’LIK ADAMI, 46 YAŞINDA EMEKLİ EDEMEZSİNİZ
Kurt açıklamasında “EYT, 1999’da resmi gazetede yayınlanan yasa. Aslında bu işsizlik sigortası kanunu. Dün itibariyle verilen yasa ile bunun değiştirilmesi ön görülüyor. Sadece yaş şartı kalkıyor. Kısmi emeklilik çok merak ediliyordu. Tasarıda bununla ilgili bir düzenleme yok, kısmı emeklilikte EYT’de olduğu gibi yaş koşulu devam ediyor. EYT kapsamında emekli olacak çalışanlar için teşvik geliyor. EYT için düzenlemesi Türkiye tarihindeki en büyük hatalardan birisidir. 16 yaşındaki kızımın geleceğini enfekte eden bir düzenlemedir. Siyaset üstü olması gereken bir konuydu, politik bir malzeme yapılmamalıydı. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için para çok değerlidir. 435 milyara düştü eğitim için ayrılan bütçe. 1 bardak su alacaksanız bunun kaynağı bellidir. Söylenecek çok şey var, bana deseniz ki Türkiye’deki en önemli iki ihtiyaç ne deseniz eğitim yatırımdır. EYT’lilerin neden bu kadar istekli olduğunu bir EYT’li olarak anlamıyorum. 190’lık adamı 46 yaşında emekli edemezsiniz, çok üzülüyorum” dedi.
Kaynak: Egedesonsöz 

Editör: TE Bilişim