Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kısa vadede altın alım satımı yaparak vatandaşları yüksek kar sağlayacağı vaadiyle dolandırdığı iddia edilen 2 kuyumcu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Piyasadan yaklaşık 10 milyon topladıkları öğrenilen kuyumcular hakkında yaklaşık 200 kişinin emniyete giderek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Kuyumcular Çarşısı olarak bilinen Dr. Sadık Ahmet Caddesinde kuyumculuk yapan A.T. ile M.Ö.’nin iş yerinin kapalı olduğunu öğrenen ve bu kişilere ulaşamayan bir grup vatandaş, geçtiğimiz Cuma akşamı dükkan önünde toplanarak dolandırıldıklarını ve kuyumculara ulaşamadıklarını belirtti. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı. Kuyumcuların kısa vadede altın alım satımı yaparak yüksek kar elde etme vaadiyle vatandaştan para topladığı öne sürülürken emniyete yapılan şikayetler üzerine kuyumcular A.T. ile M.Ö. gözaltına alındı. Yaklaşık 200 mağdur da emniyete giderek 2 kuyumcu hakkında şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 kuyumcu adliyeye sevk edilmiş, hakim karşısına çıkan 2 kuyumcu da tutuklanarak cezaevine gönderimişti.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Öte yandan Ali T.’in oğlu İbrahim Sefa Tezcan ve Ali T’nin damadı Edip Çiçek, yaşanan bir soruna dikkat çekerek şu çağrı ve duyuruyu yaptı:

“Akpak Kuyumculuk’un değerli müşterileri, 25.09.2020 Cuma gününde yaşanan olaydan dolayı adli mercilerin aldığı tedbirlere göre dükkanımızda bulunan şahsi ve emanet mallarımız tedbir amacıyla emniyet tarafından güven altına alınmıştır. Ali Tezcan’a verilen bütün emanetleriniz bizim namusumuzdur ve en kısa sürede ödenecektir; fakat bazı müşterilerimizin şikayet dilekçesi vermesi sebebi ile Ali Tezcan’ın tutukluluk ve el konulan emanetlerin tarafımıza verilme süreci uzamaktadır. Sizden tek ricamız verilen şikayet dilekçelerini en kısa zamanda geri almanızdır. Böylelikle, sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayarak en kısa zamanda, siz değerli  emanetlerini teslim etmek istiyoruz. Yaşanan bu süreçte bize desteğini esirgemeyen müşterilerimize ve dostlarımıza anlayışları için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”

Editör: TE Bilişim