Manisa’da Zafer Partisi teşkilatı bir süre önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş adına Turgutlu Hal Caminde, Ali Uymaz adına mevlit okutmak için müftülükten izin istedi. Müftülükten cevap olumsuz geldi. Soruşturmanın devam etmesi ve Sinan Ateş’in Turgutlu’da herhangi bir vatandaşla kan bağının olmaması gerekçe gösterildi. 

İlçe Müftüsü Ömer Çoban imzasıyla verilen cevapta şu ifadeler yer aldı: “İlgi dilekçenizin tarafımızca tetkikinde 30.12.2012 tarihinde Ankara'da bir suikast sonucu hayatını kaybeden akademisyen Doç. Dr. Sinan Ateş'in ruhu için 06.01.2023 tarihinde Turgutlu Hal Camisi'nde yatsı namazına müteakip Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılması için caminin açık tutulması talep edilmektedir.Öncelikle menfur olayda hayatını kaybeden merhuma Allah'tan rahmet dileriz. Düzenlenmek istenen programla ilişkin ise ilgili olayın adlı ve idari sorusuna aşamasında bulunması, merhumun ilçemizde kan bağından bir akrabasının olmaması dolayısıyla halihazır süreçte ilçemizde müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır."  

PARTİLİLERDEN ÇELENKLİ PROTESTO   

Bu maçta hiç şut çekilmedi!  Şike iddiasıyla inceleme başlatıldı Bu maçta hiç şut çekilmedi!  Şike iddiasıyla inceleme başlatıldı

Zafer partisi Manisa teşkilatı üyeleri ise İlçe Müftülüğüne giderek kurum önüne siyah çelenk bıraktı. Alınan kararın düzeltilmesini ve gerçekli izinin verilmesini isteyen partililer, “Sinan Ateş için mevlit okutmak isteyen vatandaşımıza merhumun ilçemizle kan bağı bulunmadığından ve akrabası olmadığından dolayı izin vermeyen Turgutlu İlçe Müftülüğüne çelenk bırakarak gereken tepkimizi gösterdik. Tekrardan soruyoruz?  Katil kim?”

Editör: TE Bilişim