Corona virüsle mücadelede 1 Mart'tan itibaren yeni döneme geçiliyor.

Buna göre, illerin pandemi seviyesini gösteren 'düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli' kategorilerine geçiş kriterleri oluşturulacak.

100 binde 10’un altındaki iller 'düşük riskli', 11-35 arası 'orta riskli', 36-100 arası 'yüksek riskli', 100’ün üstündeki iller ise 'çok yüksek riskli' sayılacak.

Bu iller haritada sırasıyla mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak gösterilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün açıkladığı 7 günlük vaka sayılarına bakıldığında "düşük riskli" kategorisinde şimdilik 4 il bulunuyor. Bunlar 100 binde 3,21 ile Hakkari, 3,91 ile Şırnak, 8,51 ile Muş ve 8,71 ile Batman.

MANİSA’NIN DURUMU 

Manisa ise geçtiğimiz hafta açıklanan ilk risk haritasında 42,52 ile 'yüksek riskli' grupta yer alıyordu. Bu hafta Manisa’da vaka sayılarındaki düşüş yaşandı, bu durum risk haritasına da yansıdı. Manisa 42,52’den 36,74’e geriledi. Ancak Manisa, 35’in altına düşmemesi nedeniyle yüksek riskli iller arasında kaldı. 1 puan daha düşüş gerçekleşmiş olsa Manisa orta riskli iller arasına girecekti. Manisa genelinde vaka sayılarında düşüş devam ederse Manisa’nın risk grubu değişecek. Bu da Mart ayında İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun vereceği kararı olumlu yönde etkileyebilir. 

SON KARAR İL HIFZISSIHHA KURULUNDA 
Vaka sayılarının bu şekilde devam etmesi durumunda kademeli gevşemede 4 il öne çıkacak. Hangi durumda, hangi yasakların kalkacağına ilişkin bu listeler, il hıfzıssıhha kurullarına gönderilecek.


 

Editör: TE Bilişim