Bakkal veresiye defteri kapatma Türkiye genelinde bir iyilik hareketi olarak yayılıyor. Manisa’da Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de bu anlamlı zincire katıldı.  
Konuyla ilgili aynı zamanda bakkal işleten gazeteci Engin Etingü, şunları paylaştı: 
“Bugün öğlen saatlerinde telefonum çaldı. Arayan kardeşim Kamuran’dı. ‘Abi markette birileri geldi seninle görüşmek istiyor’ dedi ve telefonla beni görüştürdü. Telefonun öbür ucundaki şahıs Cengiz Şişmanlar’dı. ‘Engin bey hayırlı işler, biz şuan sizin dükkandayız. Başkan Mehmet Çerçi, bakkal ve marketlere veresiye borcu bulunan, ödemekte sıkıntı çeken vatandaşların borçlarını kapatmak istiyor. Size borcu olan vatandaşlarımız varsa borçlarını kapatmak istiyoruz’ dedi. 
Ben de kendilerine ‘Kardeşim Kamuran veresiye defterine baksın, orada kimlerin borçları varsa ve özellikle ödeyemeyecek durumdakilerin borçlarını söylesin’ dedim ve kendilerine teşekkür ettim. ‘Biz o zaman burada Kamuran bey ile borcu olanların borçlarına bakalım ve veresiye borçlarını kapatalım’ dedi. Ben de bu güzel hayırlı yardımından dolayı esnaf arkadaşlarımız adına Başkan Dr.Mehmet Çerçi'ye teşekkürlerimizi iletmelerini rica ettim.
Bu telefon görüşmesinin sonunda benim de bir saat sonra "Geleceğin İklimi ve Çocuk Eğitimi Derneği"ndeki programım bitti ondan sonra sanayide Ahmet Ülke'nin yanına uğradım daha sonra ise markete geçtim. Kardeşim Kamuran ile görüştüm. Kardeşim Kamuran, ‘Cengiz beyler ve beraberindeki arkadaşlar bizden önce çok sayıda bakkal ve markete uğrayıp veresiye borçları kapatmış. Bize de uğradılar bizde de veresiyesi bulunan ancak ödeyemeyen vatandaşlarında borçlarını kapattılar. Bu borçları Başkan Çerçi şahsi olarak kapatıyor dediler. Borçları kapatıp teşekkür edip ayrıldılar’ dedi. 
Daha sonra kardeşim ile Başkan Çerçi'nin çok hayır dua aldığını konuşurken o sırada borcu kapatılan bir vatandaş içeri girdi bir şeyler almak istediğini söyledi. Yine 'tabii ki' dedik. 
Bu arada da "Senin borcun ödendi' deyince adam bir şaşkınlık içinde "nasıl yani" dedi. ‘Senin borcunu Mehmet Çerçi kapattı’ dediğimizde ise ‘Mehmet Çerçi benim borcumu neden kapatsın ki, adam beni tanımaz etmez’ dedi. ‘Gerçekten senin borcunu ve seninle beraber çok sayıda kişinin borcunu kapattı’ dedik. 
Bu arkadaşımız bir türlü inanamadı. Dışarı çıktı 2-3 tur attı tekrar geri geldi ‘Gerçekten kapattı mı borcumu’ diye sordu. ‘Gerçekten borcunu kapattı’ deyince yüzünde gülücükler açtı, sevinci mutluluk gözyaşlarına döndü. Daha sonra veresiye borcu kapatılan diğer vatandaşları da bir bir telefonla arayarak borçlarının kapatıldığını söyledik. Onlarda şaşkınlık içinde ‘neden borçlarımızı kim niye kapattı’ deyince tekrar söyleme gereği duyduk. ‘Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi şahsi olarak borçlarınızı kapatmak istedi ve elemanlarını göndererek çok sayıda bakkal ve markete borcu olanların borçlarını kapattı’ dedik. Hala inanamayan vatandaşlar dükkanımıza gelerek ‘gerçekten mi’ diye tekrar tekrar sordular. Ben de ‘evet gerçekten Dr Mehmet Çerçi şahsi olarak kendi cebinden borçlarınızı kapattı. Artık marketimize veresiye borcunuz kalmadı.’ 
Bizim müşterilerimiz olan ve borcunu ödeyemeyen bu vatandaşlar defalarca teşekkürlerini dile getirerek ‘Allah bin kere razı olsun şu zor günümüzde yanımızda oldu. Başkan Çerçi'ye tekrar tekrar teşekkür ediyoruz’ dediler. Bende bu samimi ve mutluluk dolu teşekkürleri haber yapacağımı ve ilk görüşmede ise Başkan Çerci'ye ileteceğimi söyleyerek bu herkese örnek hareketi haberleştirdim. Çerci'ye bu hayırlarından dolayı teşekkür ediyorum... Gerçekten hem esnaf memnun oldu hem de veresiye borcu kapatılanlar mutlu oldu. Manisalı vatandaşlar ise ‘Allah yaptığı ve yapacağı hayırları kabul etsin. Başkan Çerçi yine garibanları sevindirmeye devam ediyor. Allah tuttuğunu altın etsin" diye güzel dileklerde bulundular.”

Editör: TE Bilişim