TÜİK, Ocak ayı enflasyonunu açıkladı. Açıklanan rakama göre aylık enflasyon 11,10, yıllık enflasyon ise yüzde 48,69 oldu. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Başkan Eryılmaz, “2002 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı açıklandı. Halk, gece kararnamesiyle başkanı görevden alınan TÜİK’in hiçbir rakamına güvenmiyor. Bağımsız ekonomistlerin oluşturduğu ENAG grubu, yıllım enflasyonu yüzde 114’ün üzerinde olarak açıkladı. Türk milleti, AK Parti iktidarının pençesinde büyük bir sefalete sürükleniyor. Yalan enflasyon rakamları bile iktidarın beceriksizliğinin üzerini örtemiyor. Bu hükümet, açık bir şekilde Türkiye’yi hiperenflasyona sürüklemiş, devalüasyon ülkesi yaratmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yabancı bir kuruluşa verdiği röportajda utanmadan, ‘Nisan ayında enflasyon en yüksek seviyeye ulaşacak, umarım yüzde 50’yi geçmez’ diyor. Bu iktidar, milletle alay ediyor” dedi. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı: 

“Elektrik ve doğalgaz faturaları ortada, hayat pahalılığı durdurulamaz bir noktada. Patlıcan ve dolmalık biberin fiyatı bile yüzde 50’nin üzerinde arttı. Buradan iktidarın yönetimindeki her bir ferde sesleniyorum, artık yeter. Bu millete daha fazla cefa ve sefalet çektirmeyin. Yalan dolan rakamlar açıklayarak halkın aklıyla dalga geçmeyin. Türkiye, bir an önce erken seçime gitmelidir. Enflasyonun düzelmesi, adaletin sağlanması ancak ve ancak bu iktidarın değişmesiyle mümkündür. Sandığı getirin ve aziz Türk milletinin yakasından düşün. İYİ kadrolar, güzel ülkemizi hak ettiği seviyeye ulaştırmak için hazırdır.”

Editör: TE Bilişim