En son 2021 Temmuz'da yüzde 15 zamlanan elektrik faturaları sosyal medyada vatandaşın en çok tartıştığı gündem oldu.

Enerjiye gelen zamlar büyük hayal kırıklığı yarattı. En son temmuz ayında yüzde 15 zamlanan ve 2019 Ocak’tan bu yana toplamda yüzde 33 zamlanmış olan elektrik faturaları bu sabah sosyal medyada gündem oldu.

Twitter’da da gündem maddesi haline gelen ‘elektrik faturaları’ etiketi altında vatandaşlar, fatura tutarlarını paylaşarak pahalılığa dikkat çekti. Cep yakan tutarlar arasında aylık 500 TL ödeyen de var, 700 TL ödeyen de…

Türkiye, 2021 Temmuz’una yüzde 15 elektrik, yüzde 12 doğalgaz zammıyla girmişti. Yılbaşından bu yana doğalgazdaki zam yüzde 17.7, elektrikteki zam ise yüzde 22’yi buldu.

Bu ay kabarık gelen elektrik faturaları büyük tepki görüyor. Manisalılar da faturalardan dert yandı. Manisalı vatandaşlar da elektrik faturalarındaki ödeme ücretini görünce tepkisini sosyal medyada dile getirerek, faturalar karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade ettiler.

ÖDEME ÇİLESİ
Öte yandan Manisa'daki elektrik ödeme noktaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar sıcağa rağmen zamlı elektrik faturaları ödemek için sıra bekledi.
 

Editör: TE Bilişim