2016 yılında kurulan okulun bu kadar kısa bir zamanda en çok tercih edilmen okullar arasında yer almasından dolayı mutlu olduklarını kaydeden Okul Müdürü Ali Dağdelen, “Bakanlığımızın belirlediği kontenjan 68 kişilikti. Ancak yaz döneminde okulumuza başvurular çok olduğundan dolayı 146 öğrenci aldık. İki yeni sınıf oluşturduk” dedi. 

Okul olarak sağlık hizmetleri alanında hizmet verdikleri için öğrencilerin yoğun talebiyle karşılaştıklarını vurgulayan Dağdelen, “İkinci olarak da öğrencilerimizle birebir yakından ilgileniyoruz. Velilerimiz başka velilere söyledi. Bu bizim için gurur kaynağı oldu. Aldığımız 146 öğrenci 246 da olsa alabiliriz yerimizi olduğu takdirde. Şehzadeler ilçesinde Gediz Anadolu Lisesi’nden sonra ikinci sıradayız. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri arasında ise birinci sıradayız” dedi. 

Hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyeni eğitimlerinin verildiğini belirten Dağdelen, “Öğrencilerimiz 10. Sınıfta sağlık hizmetleri alanına geçerler. 11. Sınıfta da ders başarılarına göre sağlık hizmetleri alanında hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyeni bölümlerine yerleşirler.  Öğrencilerimiz en çok talep ettiği bölüm hemşire yardımcılığıdır. Bu öğrencilerimiz okuldan mezun olduklarında özel hastanelerde çalışabilirler, eğer 4 yıllık okulu bitirirlerse devlet hastanelerinde çalışabilirler. 340 öğrencimizi eğitim görüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim