Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ekim Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda siyasi kimliği sebebiyle şahsına yönelik ithamların yer aldığı Mimar Sinan Bulvarı’na cephe veren parsellerin imar planları ve ekoturizm amaçlı imar plan düzenlemesi yapılan Karakoca Mahallesi’nin imar planlarının yeniden görüşülmesi ve kanun, yönetmelik, üst ölçekli plan veya kurum görüşlerine aykırılık tespit edilmesi durumunda imar planlarının iptal edilmesi için önerge verdi.

Başkan Ergün’ün Mimar Sinan Bulvarı’na cephe veren parsellerle ilgili önergesinde şunlara yer verildi: “Yunusemre ilçesi Uncubozköy Mahallesi 2138 ada, 2319 ada, 2142 ada; Akmescit Mahallesi 1217 ada, 1215 nolu adalardaki parsellerimi de içine alan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı belediye meclisimizce onaylanmıştır. Zaten onaylı imar planları bulunan parsellerim, bu yeni planla Mimar Sinan Bulvarı’ndan cephe almalarından dolayı imar planını çizen müellifçe belirlenen şartlarda yeniden planlanmıştır. Bu şartlar şahsıma özel olmayıp, toplam 698 adet parseli içermekte; bu parsellerin 135 adedi boş, 563 adedi dolu şekildedir. Boş parsellerde yaklaşık 600 kişi hissedar, dolu parsellerde ise yaklaşık 6420 hissedar bulunmaktadır. Dolayısıyla yapılan imar planı, şahsıma özel yapılmış bir plan değildir. Ancak onaylardan sonra siyasi kimliğim nedeniyle konu sanki bir hukuksuzluk, peşkeş çekmek, rant varmış gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmaktadır. Bugün yine belediye meclis gündemimizde söz konusu planların devamı niteliğinde olan Şehzadeler sınırlarında kalan Mimar Sinan Bulvarı’na cephe veren parsellerin etapları yer almaktadır. Bu etaplarda da aynı imar koşulları geçerlidir ve Şehzadeler Belediye Meclisinde planlar yine oybirliğiyle onaylanmıştır. Bu nedenle şahsıma ait yukarıda belirttiğim parselleri içeren ve Belediye Meclisimizce oybirliğiyle onaylanan nazım imar planı ve uygulama imar planının yeniden belediye meclisimizce incelenmesi, eğer kanun, yönetmelik, üst ölçekli plan veya kurum görüşlerine aykırılık varsa imar planının iptal edilmesi ve bugün gündeme alınan Mimar Sinan Bulvarı’nın diğer etabının da onaylanmaması hususunu saygılarımla arz ederim.”

Bir Önerge de Karakoca için
Başkan Ergün, bir başka siyasi polemik malzemesi haline getirilen Karakoca Mahallesi Ekoturizm Alanı ile ilgili de önergesini meclise sundu. Önergede şu ifadelere yer verildi: “Yunusemre ilçesi, Karakoca Mahallesi 101 ada, 291 nolu parsele ilişkin belediye meclisimizce ekoturizm amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı 13.07.2021 tarih, 402 sayılı karar ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ise 20.06.2022 tarih, 441 sayılı karar ile onaylanmıştır. Ancak onaylardan sonra siyasi kimliğim nedeniyle konu sanki bir hukuksuzluk, peşkeş çekmek, rant varmış gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle hem nazım imar planı hem de uygulama imar planının yeniden belediye meclisimizce incelenmesi, eğer kanun, yönetmelik, üst ölçekli plan veya kurum görüşlerine aykırılık varsa imar planının iptal edilmesi hususunu saygılarımla arz ederim.”
Önergelerin okunmasının ardından talep gündeme alınarak, ara komisyonlarda görüşülmek üzere imar komisyonuna sevk edildi.

CHP’DEN AÇIKLAMA 

CHP’den bugün konuyla ilgili açıklama geldi.  CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP’li Büyükşehir belediye Meclis üyeleri Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım ile birlikte basın toplantısını düzenleyerek yaşanan gelişmenin içeri hakkında bilgi verdi. 
Basın toplantısında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, yaşanan gelişmeyle ilgili MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çağrıda bulundu. 
MHP’li Ergün’e ilgili imar planlarıyla ilgili rahatsızlık yaşıyorsa hukuka başvurması gerektiğini çağrısı yapan CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “CHP Manisa il örgütü, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri bir bütün olarak yanlışlara ‘Dur’ demek için büyük bir mücadele ediyor. Büyükşehir’de yaşanan yanlışlıklar bize göre skandal olarak nitelendirdiğimiz iki net olayla doruk noktasına ulaşmıştır. Ama CHP’nin etkili muhalefeti Cengiz Ergün artık kimyasını tamamen bozmuş durumdadır. Ergün, bir takım gerekçelerle hukuksal anlamda kendini aklamaya çalışsa da toplum vicdanında sonuna kadar mahkum olmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu iddialara muhatap olması ve sürekli bu konularla ilgili gündeme gelmesi hem kendini adına hem temsil ettiği parti adına üzücü bir durum yaratmıştır. Her zaman kişiye özel muamele yapılmasına, kişiye özel imar yapılmasına, kişiye özel rantsal dönüşümlerin yapılmasına sonuna kadar karşıyız. Eğer toplumsal çıkar varsa o yolda her zaman birlikte yürümeye hazırız. Ama bireysel çıkarların karşındayız. Ergün Ekim ayı meclis toplantısını birinci oturumunda yaptığı hareket ile CHP’nin ne kadar haklı olduğunu, doğru işler yaptığını belgelemiştir. Ama bu sadece bir göz boyamadır. Madem bu imar planı ile ilgili bir rahatsızlığı var, hukuka başvursun. Eğer bir rahatsızlığı varsa bu konuda gerekirse incelenmesi için hukuka başvursun. CHP olarak halkı düşünen ve çoğunluğun lehine olan hiçbir imara karşı değildir. Bizim muhalefetimiz kişiye özel yapılan imar planı uygulamasınadır. Kişiye özel imarlara da sonuna karşı mücadelemiz sürecektir. ‘Bu kadar imar planını içinde bunları kimse fark etmez, bende bunları yediririm’ anlayışına asla müsaade etmeyiz.”
“HUKUKUN KATLEDİLDİĞİNİ BİRKEZ DAHA GÖRDÜK”
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak yaptığı açıklamada: “Cengiz Ergün halkla dalga geçer gibi yine ali-cengiz oyunlarına başladı. Sanki bu işi artık kendine görev edinmiş. Toplantıda Cengiz Ergün’ün talebiyle gündem maddeleri içine alınan ve komisyona gönderilen maddelerde şu karşımıza çıktı. Kabul edilmiş imar planlarını tekrar imar komisyonuna geri gönderdi. Kamuoyuna yansıyan bu gelişmenin ardından bazı vatandaşlarımız Cengiz Ergün’ün geri adım attığını sandı. Ergün geri adım atmıyor. Ergün yaptığı yanlışlara bir kulp bulmaya çalışıyor. Hukukta veya mevzuatta meclis tarafından kabul edilmiş olan imar planının tekrar görüşülmesi üzerine tekrar komisyona gönderilmesi diye bir şey yok. Kabul edilmiş bir imar planı, meclis kararıyla da olsa dahi iptal edilemez. İmar komisyonuna geri gönderilemez. Bu nedenle Ekim ayı meclis toplantısını birinci oturumunda hukukun bir kez daha katledildiğini gördük. Biz asla komisyona gönderilen ilgili maddelerin asla doğru olduğunu söylemiyoruz. Ama bu imarı doğrusuyla ve hatasıyla kabul edilmiş bir imar planıdır. Bu imar planında hatalar vardır. Örneğin Uncubozköy’de kendine ait yerlere 15 kat imar iznini verdi. Emsal artışını yaptı. Ne hikmetse elmas artışı yaptığı bölgede arsası olan birçok kişi bu artıştan yararlanamadı. Yapılan bu imar değişikliğinden yararlanamadı. Bu insanların tek ortak noktası Cengiz Ergün’e karşı olmalarıydı. Bu insanlar Ergün’le kavgalı olduğu izin özel imar planından yararlanamadı.” dedi. 
 “PLANLARI İDARE MAHKEMESİNE GÖTÜRSÜN”
CHP’li Arcak açıklamasının son kısmında, Ergün’e çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Cengiz Ergün, ‘Bakın tekrar görüşülmesi için imar komisyonuna gönderdim ve komisyon beni haklı buldu’ diyerek kendini aklamaya çalışıyor. Hukuka ve kanuna uygun olduğu ifade edilse de ne bir etik değere ne de bir siyasi ahlaka bu durum yakışmamaktadır. Hangi ahlaka veya etiğe sığar bir Büyükşehir belediye başkanının kendi arsalarına 15 kat imar vermek. Kızına ait bir arsaya özel imar yaparak eko turizm alanına çevirmek hangi siyasi ahlaka sığar. Bu milletin gözünde ayıptır. Birçok kere Cengiz Ergün’ü uyardık. Ama nedense uyarılarımız dikkate alınmadı. Eğer Cengiz Ergün adamsa meclise sunduğu imar planlarını idare mahkemeye götürsün. Mahkemede hukuka uygunluğu tescil edilsin veya edilmesin. Böyle oyunlara kalkışmasın.”

Editör: TE Bilişim