Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Salonda asılı olan, “Gediz’imiz boşa akmasın. Köylümüzün çiftçimizin tarım arazileri kuraklaşmasın. Gelecek nesillerimiz yok olmasın. Yetkililer duyarsız kalmasın” yazısına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnafın sıkıntıları var. Dertleri var. Biz çiftçi bir milletiz.  Biz Ankara’ya sesimizi duyuramadığımız zaman eğer çiftçi, köylü para kazanamazsa biz hiçbir şey olamayız burada. Bugünkü şartlarda çifti para kazanamazsa biz yok oluruz. Süper marketler açılırsa, önüne geçilmezse hepimiz mahvoluruz. Çiftçi kazanamazsa hiçbir esnaf kazanamaz. 
Öncellikle Covid-19 salgın hastalık döneminde olağanüstü faaliyet gösteren sağlık personellerimiz başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimize, zabıta ekiplerimize, vefa grubumuza teşekkür eder, Allah hepsinden razı olsun. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün önderliğinde Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra 5373 sayılı esnaf Dernekleri Ve Esnaf Birlikleri Kanunu çıkarılmıştır. 1964 ve 2005 yılları arasında ise çıkarılan kanunlar ve Kanun Hükmündeki Kararnameler ile esnaf ve sanatkarlar odaları bu günkü yapısına kavuşmuştur. Saruhanlımızda ise ilk esnaf ve sanatkarlar odası 192 yılında Sayın Nedim Nehir başkanımız tarafından kurulmuştur. Başta Nedim başkanımız olmak üzere Bircan Kayadan başkanımıza, Kazım Kahveci başkanımıza ve yönetim kurullarına hizmetleri için teşekkür ederiz. Görece geldiğimiz günden bugüne kadar imkanlarımız nispetinde sizlere hizmet etmekteyiz. Önceliğimiz odamızın Ahilik kültürüyle bütünleşmiş olan tüm esnaf ve sanatkarlarımızın inanç sentezlerine uygun olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ilkelerine, güçlü bir şekilde bağlı kalmasını sağladık. Odamızın her zaman ve her dönemde itibarlı ve saygın olması hepimizin önceliği olmuştur. Esnaf ve Sanatkarlar Odamızı, esnaf kefalet kooperatifimiz ile aynı binada birleştirerek her kesimin takdir ettiği bir sistem oluşturduk. Ahilik kültürünü ilkelerine uygun davranıp, kardeşliği, hoşgörüyü, birlikteliği ve paylaşımcı olmayı kendimizi prensip edindik. Sizlerle beraber tüm çevremize örnek olduğumuza inanıyorum. 
Dileğimiz savaştan, terörden, kaostan kısacası gözyaşı ve kandan beslenen gruplar ve toplumlar pisliklerini aziz milletimizin ve mukaddes vatanımızın üzerine sıçratamazlar. Bilsinler ki kim soydaşlarımızı, yurttaşlarımızı ezip acı çektirirse hepimiz bir olup ya onların kılcal damarlarına kadar şırıngayı basarız ya da şah damarlarını keseriz. 
Ülke olarak şu günlerde sıkıntılar, yaşanan zorluklar inşallah hepimiz için gelecek yılların refahı olacaktır. Biz esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm getirecek, dertlerimize çare olacak siyasi ve kurumsal üstlerimizden isteklerimiz ve beklentilerimiz ise şunlardır. Esnaf ve sanatkarlarımızın Bağ-Kur, vergi ve kredi gibi bütün borçlarının yeniden yapılandırılıp uzun vadeye yayılmasını, kredi kullanacak esnaflarımıza en kolay şekilde uzun vadeli, derin soluklu kredi imkanı sağlanmasını, kayıt dışı, iş yaptıran ve yapan kişilere Maliye Bakanlığımızın caydırıcı çok sert tedbirler uygulanmasını, fiyat listesi uygulanan esnaflarımızın arasında haksız rekabet oluşmaması için taban fiyat uygulanmasını istiyoruz. Küçük esnafımıza büyük zararlar veren zincir marketlere daha fazla sınırlama ve kısıtlama getirilmesini bekliyoruz. Kullanım alanlarının en az yüzde 25’lik bölümü araç otoparkı olmayan zincir marketlere de belediyelerce yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Ülke ekonomimizin şartları, uygun olmamasına rağmen döviz odaklı kur korumalı, hazine destekli faiz olgularını fırsat bilenlere sahip çıkan devlet büyüklerimizin kıvrana kıvrana borç para bulup Bağ-Kur primlerini ödemeye çalışan esnaflarımızın aylık prim ödemelerini özenle düşürmelerini bekliyoruz. Kademeli denemelerle şeytan üçgenine çevrilen zamları daha net düzenlemelerini, stopaj ve KDV oranlarında ciddi indirim yapmalarını, her seçim dönemlerinde kapımızdan ayrılmayan sayın siyasilerimizden ve Ankara’daki üst kuruluşlarımızdan bekliyoruz. Salgın hastalığın üstesinden gelen küçük esnafımızı peş peşe gelen hoyratça zamlara teslim etmeyelim. 
Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Reisimin bilgisine önümüzdeki aylarda proje yapmayan esnafa kredi yok diyorlar. Küçük esnafının bir çoğunun sırtına ceket, ayağına pabuç alacak meteliği yok. Verilecek krediler yata kata değil, biriken borçlara ödenecek. Sayın Cumhurbaşkanım bu yanlışı düzeltirin. İhtiyacı olan esnaflarımız kredilerini rahat kullansın. Esnaf ve sanatkarlarımızın böyle ciddi sorunlarını çözmenizi ve tüm esnaflarımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilip bizleri rahatlatmanızı istiyoruz. Çöldeki serap gibi değil esnaf ve sanatkarlarımızın gövdesindeki yürek gibi olalım. Esnafın, işçinin sırtından yiyelim içelim deyip çiftçimizin, köylümüzün önünden gülüp geçip gidemeyiz bizler. Bir tarafa ballı börek bir tarafa kuru yavan acı soğan olmuyor Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli. Esnafın, çiftçinin işçinin memurun, yanında olmayanın geleceği de olmaz. 
Toprağı işleyen çiftçimiz, hayvanı besleyen hayvancımız kazanamıyor, pazarcı esnaflarımız ve dükkan işleten esnaflarımız doğru düzgün kazanamıyor. Nereye kadar sürecek böyle bu bizleri zincir marketlere yem etmeyin sayın genel başkanlarım. Biz küçük esnaflara karşı daha duyarlı olacağınız günleri özlemle umut ediyoruz, sabır ile bekliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetimizin Büyük Millet Meclisi kürsülerinden esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını gündeme taşıyan tüm siyasilerimize teşekkür ederiz. Biz esnaf teşkilatları olarak görüş ve düşüncelerimiz farklı dahi olsa devletimize ve halkımıza karşı saygılı duruşumuzu her daim muhafaza etmekteyiz. Sevginin ve güvenin gücünü, azmin zaferine dönüştürmek için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Covid 19 salgın hastalık döneminde bizlere yardımcı olan ilçe kaymakamımız Sayın Necmettin Yalınalp’a  teşekkür  ederiz. Esnaflarımız  için yapmış olduğu yardımlardan dolayı ve bu tesisleri bizler tahsis ettiği için Belediye Başkanımız Sayın Zeki Bilgin7e bir kez daha teşekkür ediyoruz. Zeki Bilgin başkanımızın Belediye olarak üstlenmiş olduğu ilçe merkezimde devam etmekte olan üniversite inşaatı bitirdiğinde esnaflarımızın en az yüzde 50’sine büyük katkı sağlayacak. İnşallah Manisa Büyükşehir Belediyemizde merkez ve dış mahalle sokaklarındaki alt yapı çalışmalarını tamamladığında çok daha iyi olacak bekliyoruz sayın Cengiz Ergün başkanım. 
 Ahilik kültürüyle yoğrularak bu günlere gelen bu onurlu camia, şanlı tarihi boyunca hiçbir zaman ne devletiyle ne de milletiyle hiçbir zaman ters düşmemiştir. Bu denli mütevazi bir topluluğun  isteklerine ve taleplerine devlet büyüklerimizin Ankara’daki esnaf temsilcilerimizin ve belediye başkanlarımızın daha yapıcı olması hepimizin ortak beklentisidir. Unutulmasın ki siyasetçinin notu esnaf ve sanatkarın mühründen geçer. Yüce Rabbimiz bütün esnaflarımızı yalandan, iftiradan, fesatlıktan ve dedikodulardan korusun. Hayatını kaybeden tüm esnaflarımızı rahmetle anıyorum. Kederli ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Hasta esnaflarımıza acil şifalar dilerim. Bizlere her konuda yardımcı olan kurumlara, kuruluşlara ve esnaflara teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim