Kırkağaç Belediyesi salonunda yapılan toplantıya Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız ve maden faciasında hayatını kaybeden Kırkağaçlı şehit 17 madencinin yakınları ile maden kazasından sağ kurtulan madenciler katıldı. Şehit aileleriyle maden kazasının ardından işleyecek hukuki süreci görüşen Baro Başkanı Zeynel Balkız, onlara her konuda destek olacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. 
Şehit ailelerinin sorularını cevaplandırarak merak edilen konulara açıklık getiren Balkız, şöyle konuştu: “Biz, Kırkağaç ve Soma’da şehit ailelerimizle bir araya gelerek, Soma maden kazasından sonra işleyecek olan hukuki süreci görüşmeye geldik. Manisa Barosunun bir hizmeti var. Bu hizmet şehit ailelerimize, onların yakınlarına ve bu maden kazasında yaralanmış olup da bugün çalışamayan ücretsiz adli yardım fonundan hukuki yardım hizmetimiz. Bu hizmeti tanıtmaya çalışıyoruz." 
Manisa Barosu'nun kendi bünyesindeki avukatlardan bir gönüllü avukatlar ordusu kurduğunu anlatan Balkız, şunları söyledi: "Amacımız madende şehit düşmüş şehitlerimizin yakınlarının maddi ve manevi haklarını almak için hukuki süreci başlatmak ve baştan sona kadar bu mağdur ailelerimizin hiçbir ücret ödetmeden haklarını teslim almaktır. O yüzden ailelerle bir araya geliyoruz. Bu hizmetimizi anlatıyoruz ve bize başvuran ailelerimizin dava masrafları dahil hepsi Manisa Barosu tarafından karşılanarak davalar bitirilecek ve hak edilen tazminat şehit ailelerimize ve yaralılara verilecektir. Bugün Kırkağaç’ta gördüm ki, tamamen hiçbir maddi çıkar beklemeden Allah rızası için yapılan bu hizmet, şehit ailelerimiz tarafından da takdirle karşılandı."
Manisa Barosu olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde mili bir yaraya merhem olmak için gayret ve çaba içerisinde olduklarını anlatan Balkız, sözlerini şöyle tamamladı: "Gönüllü avukatlarımız maddi bir beklentileri olmadan tamamen sosyal sorumluluk duygularıyla Allah rızası için bu kazazede ailelere yardım etmektedirler.” Balkız, daha sonra Soma’ya giderek buradaki şehit aileleriyle buluştu. 

Editör: TE Bilişim