Olay bugün saat 11:30 sıralarında Manisa’nın Yunusemre İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 6221 sokak üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa’dan Manisa’ya züccaciye eşyası satmak için gelen iki kişi, 09 Plakalı araçla 6221 sokağa geldi. Kapıları tek tek çalarak ellerindeki eşyaları satmaya çalışan iki kişi, Aysel K.(51) isimli vatandaşın evine girerek tencere, çaydanlık ve tava gibi bir çok ürün satışı konusunda anlaştı.

Aysel K. isimli kadın şahısların getirdiği eşyanın bedeli olan parayı vermek için cüzdanından 500 TL çıkardı. Bunun üzerine satıcılar Aysel K'nın elindeki paranın hepsini ve bir kaç tane ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Neye uğradığını şaşıran Aysel K. durumu polise bildirdi. Polis ekipleri yaptıkları inceleme sonrasında olay yerinde, hem hırsızlık hem de dolandırıcılık işleminin gerçekleştiğinin belirledi.

KARŞI KOYAMADIM

Polis ekipleri çevrede plakası tam olarak tespit edilemeyen 09 plakalı araçlar üzerinde çalışma yaparken, Aysel K. isimli vatandaş şunları kaydetti: “Kapımızı çaldılar. Bizde açtık. Kızımın çeyizi için züccaciye eşyalarına ihtiyacım vardı. Hesaplı olur diye ürünleri incelemek istedim. Bir kaç parça tencere tava beğendim ve almak istedim. İki kişilerdi, cüzdanımdan parayı çıkardığımda 500 TL’nin hepsini aldılar ve parmağımda bulunan yüzüklerimi aldılar. Neye uğradığımı şaşırdım, şaşkınlıktan karşı koyamadım. Arabalarına binerek kaçtılar.”

Editör: TE Bilişim