Valiler Kararnamesiyle Manisa'ya atanan Vali Yaşar Karadeniz Manisa'ya geldi. Manisahaberleri.com YouTube kanalı üzerinden Vali Deniz'in ilk açıklamaları canlı yayınlandı.

Valiler Kararnamesiyle Kastamonu Valisi iken Manisa Valisi olarak atanan Yaşar Karadeniz, görevine başladı. Vali Yaşar Karadeniz için karşılama töreni düzelendi. Manisa protokolü tarafından Valilik girişinde karşılanan Yaşar Karadeniz,  makamında gazetecileri açıklama yaptı. Vali Yaşar Karadeniz, Manisa ile Kastamonu şehirlerinin Türkiye’nin tarihi şehirlerinden olduğunu belirtti. Karadeniz, iki ilde de peş peşe görev yapmanın nasip olduğunu kaydederek, Manisa’nın sorunlarını ortak akılla çözeceklerini ve toplumsal menfaati ön plana çıkaracaklarını söyledi. 
Vali Yaşar Karadeniz, “Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Bu yoğurt yiyişinde şunu görüyorum. Örneğin bazı idarecilerimiz eğitimin peşinde ağırlık çalışır. Bazıları sağlık der, sağlık peşinde projeler üretir. Bazıları sosyal projelere ağırlık verir. Dediğim gibi bunlar hep yoğurt yiyiş şeklidir. Benim tarzım sabit bir mot ta gitmek değil. Orada imkanlar nedir, sorunlar nedir, o sorunları çözmek için ne tür çalışmalar yapmak gerekir bunu oluşturacak olan buranın imkanıdır, buranın ihtiyaçlarıdır. Örneğin Kastamonu’da ağırlık verdiğimiz konu turizmdi. Çünkü turizme fırsat veren çok güzel değerler vardı orada. Orada okul binası yapmaya ağırlık verdi çünkü okul binasına ihtiyaç vardı. Burada ne yapacağımıza ortak akılla karar verip birlikte bunu uygulayamaya koyacağız. Hangi projeleri uygulayacağız buranın ihtiyaçları öne çıkaracak.” dedi. 
Vali Karadeniz, "Manisa'nın koronavirüs durumu hakkında bilgi aldınız mı?" şeklindeki soruya yanıt olarak, "Bana verilen rakamlar şunu söylüyor, Manisa kendi nüfusuna göre ve bulunduğu konuma göre Türkiye ortalamasında giden bir il görüntüsü veriyor. O ortalamaya göre çok olumsuz bir tablo çizmemiş. Üstelik İzmir gibi bir metropole yakın olmasına rağmen. O çizgiyi daha yukarı çekmek için ileride hangi tedbirler almamız gerekiyorsa onları yine arkadaşlarımızla değerlendiririz" dedi.