Saat 18.00 sıralarında Turgutlu’nun Avşar Mahallesi tepelik alanda bulunan Ballıdere Mevkii’nde  bilinmeyen bir nedenle makilik ve meyva ağaçlarının bulunduğu alanda  yangın çıktı. Çevredekilerin Orman İşletmeye haber vermesiyle Alanlardaki arazinin engebeli olması ekiplerinin müdahalesini zorlaştırırken, yangına 2 helikopter, 1 adet amfibik  uçak , 10 arazöz, 3 yer ekibi ve çok sayıda itfaiye ekibi katıldı.
Çevredeki vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Çok sayıda arı kovanı yanarken tepelik alanda iki kişinin hobi evinde yaşadığı barınağa alevlerin yaklaştığı anda  helikopterden atılan su ile söndürüldü.
Çevredeki vatandaşlardan Ali  Duman isimli şahıs: “ Bir anda dumanlar yükseldi. Sonra tepelik alanlara yayıldı. Biz haber verdik. Ancak çok sayıda arı kovanı ve meyve ağaçları yandı”diye konuştu.Yangın söndürme çalışmalarına katılan Ahmetli Orman İşletme Şefi  Pınar Emre : “ Olayı haber alır almaz olay yerine geldik.Alan tepe ve sarplık alan. Helikopterler, bir adet amfibik  keşif uçağı da geldi. Meyvelik alanlar da zarar gördü. Yangın Ormalık alana sıçramadan 1 ve 2 saat içinde kontrol altına alındı “ dedi.
Jandarma yangın çıkış nedeni araştırıyor.

Editör: TE Bilişim