HABER: AHMET ÜNSAL

Gözü yaşlı anne Hacer Kaplan, Manisa’nın Turgutlu ilçesi Yılmazlar Mahallesi Leşber Sokak 6/3 numaralı evde yaşanan olayda kızının E. Ç. tarafından tehditle, şiddet uygulayarak kaçırıldığını iddia ederek İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.
Hacer Kaplan, E. Ç. tarafından kızının önce darp edildiğini, sonrasında tehditle kaçırıldığını öne sürdü.     
Manisa merkez Yunusemre ilçesi Tevfikiye mahallesinde oturan anne Hacer Kaplan, fabrikada çalıştığı için kızının lise eğitimi gördüğü Turgutlu’daki manevi babası Yüksel Zangal’ın yanında yaşamını sürdürdüğünü dile getirerek; “Kızım, E. Ç. tarafından kandırılarak arkadaşlık sürecine yöneltilmiş. Kızım bir gün suratı dağılmış, dayak yemiş şekilde eve geldiğinde tüm dünyam başıma yıkıldı. Kendisine ‘bunu kim yaptı’ dediğimde ‘düştüm’ yanıtını verdi. Kızımın arkadaşları bizi telefonla arayarak ‘Hacer anne Sudenur kendi düşmedi birlikte olduğu erkek arkadaşı kıskançlık yüzünden onu dövdü’ demesiyle hastaneye giderek gerekli raporlarını aldırdık. Fakat E. Ç. isimli genç motosikleti ile eve gelerek kızımı tehdit yöntemiyle kaçırdığı öğrendiğimizde Cumhuriyet Savcılığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kızımın bulunması için başvuruda bulunduk” dedi.

KIZIMI BULUN…  
Kızlarını kaçıran gencin babasının kendisini telefonla arayarak “Kızını arama, onlar Bitlis’te. 15 gün sonra nikah masasına oturttuktan sonra sizi davet ederiz. Bu süre içinde aramayın. Oğlum yanılıp kızınıza şiddet uygulayarak dövmüş, hata etmiş. Onları evlendireceğim” dediğini dile getiren anne Hacer Kaplan; “Kızımın hürriyeti kısıtlandığı için sağlıklı karar veremez. Türkiye’de mutlulukla başlayan sonrasında şiddetle devam eden bedelini yaşamları ile ödeyen binlerce kadınlar ve genç kızlar var. Ben de kızımın hayatından endişe ediyorum. Düşünün kızımı kaçıran kişi onu sevdiğini söyleyen kişi tarafından dövülerek kaçırılıyor. Böyle bir olay karşısından ne yaparsınız. Hayatları sonlandırılan kadınlar da yaşları reşit fakat onlar da şimdi aramızda değiller. Kızıma önce işkence yaptı sonra da tehditle kaçırdı. Eğer kaçırılan kız savcının veya üst düzey bürokratın kızı olsaydı yaklaşımları böyle mi olurdu? Ben bir anneyim, yüreğim yanıyor. Kızımı bulun.” diye feryat etti.

Editör: TE Bilişim