Su fiyatlarına indirim yarın başlıyor Su fiyatlarına indirim yarın başlıyor

AFAD'tan yapılan açıklamada Tokat'ın Sulusaray ilçesinde akşam saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.
Yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem bölgede korku ve paniğe sebep oldu. Depremin ardından bazı köylerde yıkılan evler olduğu kaydedildi. 5,6'lık depremin ardından Sulusaray, 3,4 ve 3,5'lik artçılarla sallandı.
Tokat'ta meydana gelen deprem, Sivas, Samsun, Kayseri, Çorum ve çevre illerden de hissedildi.
Bölgede daha önce de 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 ayrı deprem meydana gelmiş ve 3 ilçede eğitime ara verilmişti.
İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA
Depremim ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.
PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA
Peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, şu iafadeleri kullandı:
"Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir."
TOKAT VALİLİĞİ: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Açıklamada gelişmelerin takip edildiği kaydedildi.
SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI: BUĞDAYLI KÖYÜNDE BAZI EVLER YIKILDI
Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç da Sulusaray'a bağlı Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını ve ekiplerin yönlendirildiğini söyledi.
PROF. ÖVGÜN AHMET ERCAN’DAN DEĞERLENDİRME
Yer Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Tokat’ta meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “54 yıllık deprem bilimci olarak bu ikincil kırığından daha büyük bir deprem üretmesini beklemiyorum” değerlendirmesini yaptı.
Yer Bilimci Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından depreme ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“01-02.30 arası M4,7 olan öncülerden sonra, 18.11’de M5,7’lık deprem Çekerek Irmağına koşut sağ yanal atımlı Gökçe Kırığı üzerinde oluşmuştur.54 yıllık deprem bilimci olarak bu ikincil kırığından daha büyük bir deprem üretmesini beklemiyorum.” 
 

Editör: Murat Yalçın