LİDER AÇIK ARA KOPTU GİDİYOR TUTANA AŞK OLSUN

TFF 2. Lig Beyaz grupta Lider Samsunspor yoluna kaybetmeden dolu dizgin yol alırken en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 10’a çıkarttı. Aynı grupta 1. Lige çıkma şansını Play-Of maçlarına bırakan Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktör Cihat Arslan ile kazanmaya devam ediyor. Manisa FK hafta sonu düşme hattında bulunan Başkent Akademi FK’yı Mümin Özkasap stadyumunda konuk etti. Kulübün Kurucu ve Onursal başkanı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,Manisa FK başkanı Mevlüt Aktan, Daire Başkanları ile çok sayıda taraftarın izlediği maçta Manisa FK rakibi  Başkent Akademi FK’yi zorda olsa Serdar Deliktaş’ın attığı tek golle yenmeyi başardı.

 SAMSUN MAÇININ HEZİMETİN FATURASI ANASÇUYA KESİLİR Mİ?

Bu haftayı da kayıpsız kapatan Manisa FK Teknik Direktörü Cihat Arslan maç sonrasında ‘Bazı sporcularımdan memnum’ derken kaybedilen Samsun maçı sonrası fatura Ferhat Yazgan, Oğuzhan Erdoğan ve Mustafa Çakır’a çıkarken Teknik Patronun hedefinde yeni isimleri kadro dışı bırakmak mı var acaba?

Bir kadro dışı bırakma olayı da yönetimden gelmiş. Bu futbolcu değil tabi ki bugüne kadar cüzi ücretlerle taraftarı coşturan ‘Anosçu Tuncay’ kardeş ile olan birlikteliğine nokta koyduklarını sessiz sedasız iletmişler. Samsunspor maçının kaybedilmesinin anosçu Tuncay ile ne alakası var diye iki hafta boyunca kendime sordum hatta kendisine de sordum bir mantığa oturtamadım. Çok para ödeniyor deseler oda değil. Bence Başkan Mevlüt Aktan veya Kulüp Müdürü Alpaslan kardeşim Anosçu Tuncay kardeşimle birebir yüz yüze konuşarak nedeni söyleyerek incelik gösterebilirlerdi. Oysaki aynı Tuncay kardeş Akhisarspor’un maçlarında görevini başarılı şekilde sürdürüyor. Onun taraftarı coşturan anosları takıma büyük motivasyon sağladığı içinde Akigolar 13 puan topladı.

Dediğim gibi lider ile aradaki makas oldukça açık Samsunspor lig sonuna kadar yenilmediği takdirde 91 puanla ligin şampiyonu olur. Manisa FK’da kendisini 81 puanla 1. Lige yükselme maçlarında bulur.

Neyse Manisa FK bu hafta ilk yarıda 4-0 yendiği Tarsus İdman Yurduna konuk olacak. Fakat şu unutulmamalı ki Tarsus’unda play-off hesapları içinde. Bence zor maç olacak gibi.Lider Samsunspor ise Zonguldak Kömürspor’u evinde ağırlayacak. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Karadeniz takımı için zor maç olmayacak gibi çünkü ilk devre deplasmanda 2-0’lık bir kazanımı vardı.

Bugüne kadar birçok Süper lig takımı çalıştırmış olan deneyimli Teknik Patron, ligde kalan 7 maçın sonrasında oynayacakları play-Off maçlarında dişe diş mücadele edebilecek kadroyu oluşturmaya çalışacak. Bu haftaki kritiğimde yeniden tekrarlıyorum. Kırmızı grupta yükselişini sürdürmeye devam eden Sakaryaspor’u onların lobisini yabana atmayalım. Bazı maçlar sahada bazıları da lobilerle kazanılır tarihte bunların çok örneklerini gördük. Örnek verir misin diyenler olacaktır. Dönemin Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Eskişehir’de Manisaspor ile Konyaspor arasında oynanan Süper Lige çıkış maçı sonuçta kaybeden taraf Manisaspor oldu. Burada lobiye yenik düştü Manisa. Biz çıksaydık ne olurdu çıkamadığımız için şu andaki yerimiz hızla BAL ligi. Yani lobisi, parası, yönetim anlayışı olmayan Manisaspor yıllar sonra geldiği evine geri dönüyor.Yeniden küllerinden doğar mı bilinmez. Bu bir anetot …

  Bu arada Samsunspor maçında başıma gelen talihsiz saha içi kazadan dolayı beni telefonla veya sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun dileklerini ileten binlerce dostuma teşekkürlerimi sunuyorum.. Olayın travmasını halazır üzerimden atabilmiş değilim. Cesaretimi topladığımda mutlak Mümin Özkasap’ta olacağım…

AKİGO’NUN ZORLU 180 DAKİKA SINAVI

Yılmaz Vural ve ekibi Akigo’nun başına geldiğinde takım ligde 28 puanla 8. Sırada bulunuyordu. 7 haftayı geride bırakan Yılmaz Vural ve futbolcuları gittikleri Hatay,Eskişehir deplasmanlarından 6 puanla dönmeyi başardı.

Bu galibiyetler serisine içerde oynadığı Giresun ve Osmanlı maçlarıyla toplamda 13 puanla play-oof’u geride bırakarak Hatay’ın ardından ikincilik koltuğuna adeta göz dikti.

Akigo’nun iştihanı kabartması ise rakipleri Bursaspor, Adanademirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor,Keçiörengücü ve Altay’ın rakipleri ile oynadığı maçlardan puan alamaması oldu.Yeşil siyahlı takım Osmanlıspor’u 3-2 yenerek ligde 12 puan değerinde bir galibiyet almasına neden oldu.

 Bu galibiyette etken olan Kadınlar ise kendi günlerindeki günlerini piknik yapmak yerine kocaları, çocukları ile  maça gelerek tribünlerdeki yerine alarak takımlarına büyük destek verdiler. Akigo gol attıkça stadyumda yükselen kadınların, çocuklarının tezaüraatları kuş seslerini aratmadı. Akigo’nun gol yemesiyle de nefesler tutularak orta hakemin bitiş düdüğüne odaklandılar.90+5’in sonunda Akigo galibiyetler serisine bir yenisini eklemeyi başardı.

Maçın Dünya Kadınlar Gününe denk düşmesi Cikalleshi’nin maç öncesi eşine çiçek demeti sunup eşinden şans istemesi ve takımını galibiyette taşıyan ilk goldeki payı büyük.

Buraya kadar olan yolculuk Akigo için gerçekten muhteşem bir geri dönüş diyebilirim. Büyüklerimiz  ‘Zurnanın zırt dediği yere geldik’ derler ya tam da o saffadayız. Çarşamba günü zorlu Adanademirspor deplasmanına gidecek. Orada alacağı galibiyet Akhisarspor’u ikinci zorlu sınavına sürükleyecek. Akigo bu kez de kendi taraftardı önünde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u hafta sonu Pazar günü saatler 19:00’u gösterdiğinde ağırlayacak.

Akigo’nun 180 dakikalık zorlu iki maçından 6 puan alması demek süper lig biletinin yüzde 70’ini cebinde hissedecek.Takımları Akigo, maç kazanmaya devam ederken ne yazık ki Gerek Fatih Karagümrük Gerekse Giresun maçlarında taraftarların takımıyla arasında küskünlük ve dargınlığın son bulmadığını gözlemledim. Buradan öğrencilere, kadınlara takımlarına destek verdikleri için onları yürekten kutluyorum. Bir teşekkürüm de iki kitleyi tribünlere taşıyan Akhisarspor Başkanı Fatih Karabulut ve Kulübün Müdürü Rıza Çakır’a.

Bir zamanlar Dünyanın en kaliteli tütünü yetiştiren şehir olarak bilinen, şimdilerde alternatif olarak Zeytin’e yönelen Akhisar şehri yıllarca adını Süper lige yazdırdı. Bu sürece birde iki kupa sığdırdı. Neden özlediği eski günlerine dönmesin. Bence şu andaki 41 puanı kazanacağı 6 puanla 47 yaparak 2020-2021 Sezonundaki Süper lige yeşil ışık yakması içten bile değil. Fenerbahçe başta olmak üzere birçok süper lig takımın başkanlarının büyük bir dikkatle takibe aldığı Yılmaz Vural ve Talebeleri aldığı sonuçlarla buna hazır olduklarını gösterdi. Tek eksik olan Akhisar şehrindeki futbolseverlerin tribünlerdeki yerini alması. Ben her zaman olduğu gibi Erzurum maçında olacağım. Haydi sizleri de ailecek tribünlerdeki yerinizde görmek istiyorum. Erzurum maçı öncesinden ve oyun süresince Misafirperverliğimiz ile Fair-play olgusunu unutmamanız temennisiyle….

TARZAN REKORLARA İMZA ATAR MI?

Manisaspor’un Türkiye profesyonel liglerdeki son  7 haftası. Bugüne kadar oynadığı 27 haftada 81 golü kalesinde gördü. Kalan 7 maçta yiyeceği golleri de hesaplarsak Türkiye liglerinde en çok gol yiyen takım ünvanıyla lige veda edecek. Bu bir rekor mu ligin sonundaki rakamlarla evet rekor olacak. Liglerde 0 puanla ligi tamamlayan takım var mı belki bu yönde de rekor kıracak gibi. Olayın neresinden bakarsak bakalım içim sızlıyor, yüreğim yanıyor. Bu takımın üzerinden unvan kazananların içi sızlıyor mu hiç de zannetmiyorum. Birazcık sızlamış olsa idi bir zamanların Milli Takım iskelet kadrosunu oluşturan bu takımın Bal ligi gibi bir amatör lige düşmesine izin vermezlerdi. Tarih bu süreci altın harflerle yazdı ve şimdilik tozlu raflara kaldırdı. Ben Manisaspor luyum Manisaspor’u bu duruma düşüren zihniyetlerle her platformda mücadele ettim hatta bu mücadelemden ‘Şeker kazandım’ yani ömrümün sonuna kadar şeker hastası olarak yaşantımı sürdüreceğim. Hayatımda siyah beyaz renkler her zaman olacaktır….

 TURGUTLU VE SOMA PLAY-OFF MÜCADELESİ VERİYOR

3. Lig 2. Grupta Manisa’nın Turgutlu şehrinin takımı Turgutluspor bundan sonraki maçlarında play-off’ta mücadele etmek için oynuyor. Bilindiği gibi Lider Kocaelispor 61 puanla 2. Lige çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Körfez takımı çıktığı tüm maçları kazanmasını biliyor. Aynı başarıyı Turgutluspor’unda gösterdiğini biliyorum. Kasaba takımı haftayı bay geçirmesiyle Derincespor 1 puanla ikinci sıraya yerleşti. Şehirden her türlü desteği üzerinde hisseden ortaya koyduğu futbol ve gollerle de kanıtlayan Turgutluspor, kalan maçlarından galibiyetle ayrılarak adını play-off ‘a yazdıracağından endişem yok. Kalan yolculuğunda başarılar diliyorum…   

Somaspor’da tıbkı Turgutluspor ise gibi bulunduğu 3.lig 3. Grupta lider Karacabey Belediyespor A.Ş’nin hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor. Bu grupta da Soma spor play-Off mücadelesinde yalnız değil 2. Sıradan 9. Sıraya kadar aralarında 3 puan var. Bu aritmatik  tablodan bakıldığında Somaspor tamda cenderenin içinde. Kaybetmeden ligin sonunu getirebilirse play-Off ta mücadele etme hakkını bulur. 301 Madencinin şehit düştüğü Soma şehrinde bir takımın 2. Lige çıkması acıları biraz olsun dindirir mi bilinmez ancak Somalılar futbolu çok seviyor. Bir zamanlar Soma Sotes, Soma Linyit,Somaspor’dan oluşan üç takım bulunuyor idi. Şimdi ise Somalılar Somaspor üzerinde birlik beraberliklerini oluşturdu. Takımlarının bir üst lige çıkması için takımlarına gereken desteği de vermeye devam ediyor. Soma şehri futbolsuz futbolda onsuz olmaz Saygılarımla…………