Üzüm üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Manisa’da toplanan üzümler Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına gönderilen yaş üzümler sofraları şenlendiriyor. Yaş üzümün yanı sıra çoğunlukla kurutulan üzümler de kente büyük bir ihracat geliri sağlıyor. 

Manisa'da 2020 yılı il üzüm rekolte tahmin komisyonu raporu hazırlandı.  Manisa’nın bereketli ovalarında yetişen ve 550 milyon dolarlık büyük bir ekonomi oluşturan Sultani çekirdeksiz üzümde tahmini rekolte belli oldu. Rapor, Bakan Pakdemirli'ye sunulacak.


GEÇTİĞİMİZ YIL 10 LİRAYDI

Paydaşlarca imzalanan rapor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sunulacak. Önümüzdeki günlerde Bakan Pakdemirli Manisa’ya gelerek tahmini rekolteyi açıklayacak.

Geçtiğimiz yıl 9 numara üzümün kilogram fiyatı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 10 lira olarak açıklanan kuru üzümde bu yıl fiyat beklentisi arttı.

BEKLENTİ 13,5 LİRA

2019 yılında tahmini üzüm rekoltesi 300 bin tonun üzerinde açıklanmıştı. Kentteki 16 ziraat odası başkanı koordinasyon kurulunda bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığından isteklerini dile getirdi. Ziraat odaları başkanları taban fiyatın açıklanmasını ve 9 numara kuru üzüm için 13 lira 50 kuruş fiyat beklediklerini ifade ettiler. 

BAKAN PAKDEMİRLİ PERŞEMBE GÜNÜ MANİSA'DA

Yüzde 90’ı ihraç olan kuru üzüm taban fiyatı belirlenmesinde eldeki stoklar, rekolte ve artan döviz fiyatları etkili olacak. Kuru üzüm üreticilerimizi memnun edecek bir fiyat müjdesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakmerili'nin Manisa'da açıklaması bekleniyor.

2020-2021 sezonunun açılışı ve geleneksel ilk çekirdeksiz kuru üzüm töreni, 27 Ağustos Perşembe günü  saat 10.30'da Kurşunluhan'da yapılacak.

Editör: TE Bilişim