Ahmet ÜNSAL/Manisa
Günler öncesinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’ün girişimleri ile harekete geçen Gençlik Merkezleri Müdürü Özcan Özen ve Yunusemre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Levent Tokay ve Manisa Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal ile sporcuların aileleri Atatürk yüzme kompleksinde gerçekleştirilen ‘Engelliler ve özel sporcular yüzme şenliğine’ katıldı.
 
SPORCULAR ÖZEL DONANIMLI ARAÇLARLA EVLERİNDEN ALINDI
 
Çeşitli engel ve yaş gruplarındaki 30’a yakın sporcu anne ve babalarıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün engelliler için özel donanımlı araçları ile evlerinden alınıp yarışmaların yapılacağı Atatürk yüzme havuzuna taşındı.
 
YARIŞMA ÖNCESİ MÜZİKLİ EĞLENCE
 
Havuza gelen sporcular yüzme antrenörleri Erman Tosun ve Nurettin Karanarlık ve Elif Gökarslan önderliğinde planlanan yarışlar öncesinde müzikler eşliğinde moral depoladılar. Çocuklarının bu durumuna ise velileri tribünlerden alkışlarla katkı sağladı.
 
ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARI İLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDU   
 
Yaklaşık iki saat süren yarışlarda Bedensel Engelli ve Özel çocuklardan oluşan sporcular hakemler eşliğinde havuza girerek birbirlerini geçmek için var güçleri ile kulaç attılar. Onların bu azmini ise tribünlerde bulunan ebe beyinlerce alkışlar ve tezaüratlarla desteklendi. Çocuklarının yüzme şenliğindeki performanslarının arttığını gören veliler ise gözyaşlarını tutamadı. Bazı anneler ise yarışları yarıda bırakan çocuklarını teselli ederken daha sonraki yarışlarında başarılı olabilmesi için yanlarına giderek moral motivasyonda bulundu.
 
MADALYALARI MÜDÜRLERİNDEN
 
Büyük bir heyecan ve coşkuyla tamamlanan yarışların sonunda sporculara başarı madalyalarını onların yarışlarını sonuna kadar izleyen Gençlik Merkezleri Müdürü Özcan Özen ve Yunusemre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Levent Tokay verdi.
Sporculara daha sonra Kamp eğitim Merkezinde poğaça, kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi.
  
“ONLARIN VE AİLELERİN MUTLULUĞU BİZLERİ KAT VE KAT MUTLU EDER”
 
Sporcular böylesi yarışların yılda en az iki kez yapılması için istekte bulundu. Bedensel Engelli ve Özel sporcuların bu isteğinin oldukça yerinde olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ise;
“Yeter ki çocuklarımız istesin biz Müdürlük olarak imkanlarımız elverdiği sürece bu ve buna benzer etkinlikleri yaparız. Onların mutlu olmaları bizleri de mutlu eder. Tesislerimizin tümü bu çocuklarımıza sonuna kadar açıktır. Sayın Bakanımızın ve Genel Müdürümüzün de bu konuda hassasiyetleri bulunuyor. Onların ve ailelerin mutluluğu bizleri kat ve kat mutlu eder.Tüm sporcularımızı ve ailelerini gösterdikleri çaba ve gayretten dolayı yürekten kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim