Özel Haber: Hakan AGAR
Süper Amatör Lig A Grubu'nda Tansu Yanık'ın takımın başına geçmesiyle beraber yenilmez armadaya dönüşen Yunusemre Belediyespor, Saruhanlı Belediyespor mağlubiyeti dışında sahada hiç puan bırakmadan liderliğe kuruldu. 2. sıradaki Horozköy Gençlik İhtisasspor'un 3 puan üzerinde olan mavi beyazlılar, ligde sadece 2 kez kalesinde gol görerek harika bir savunma performansı gösterdi. Takımının ilk yarı performansını ve devamından beklentilerini anlatan Yunusemre Belediyespor Teknik Direktörü Tansu Yanık, özel açıklamalarda bulundu. 
"2. YARI HİÇ KAYBETMEDEN LİDER BİTİRMEK İSTİYORUZ"
Takımının iyi bir uyum yakaladığını ve liderliği hak ettiğini belirten Yanık: "Tek mağlubiyetle ilk devreyi kapattık ve sadece 2 gol yedik. 9 maçın 8'inde iyi mücadele ettik sadece Saruhanlı deplasmanında iyi mücadele etmedik, zaten mağlup olduk. İlk yarı lideriyiz.Sezon başı da söyledim, çok keyifli bir lig olacak diye, beni sadece Donatımspor yanılttı. Onun haricinde Sanayi'nin, Horozköy'ün çıkışı var. Bizim de çok yetenekli gençlerden kurulu kadromuz var. Bazen rakip kalede gençliğimzden dolayı golü bulamıyoruz, kaçırıyoruz. Tüm oyuncularımdan çok memnunum. Son 2 maça kontenjan oyuncum olmadan çıktım. Süleyman sakatlandı. Diğer 2 ağabeyi de taktik gereği kulübede oturrtuk. Yani son 2 maçtaki yaş ortalamamız sadece 22. Çok dinamik bir takımız ama gol yollarında gençliğimizden dolayı pozisyonları harcıyoruz. Oyuncu grubundan çok memnunum. İlk yarıyı 3 puan farkla lider kapattık. 2. yarıda tek hedefimiz bu sefer hiç kaybetmeden hepsini kazanıp lider bitirmek, ardından Play-Off grubunu da başarıyla geçirip BAL Ligi'ne geçmek istiyoruz. En büyük hedefimiz bu." şeklinde konuştu.
"SÜLEYMAN 3. HAFTAYA DÖNER"
Takımın eksiklerinden bahseden Yanık: "Donatım maçının 50. dakikasında ikili mücadele sırasında sakatlandı, yan bağları esnedi. 2. yarının 3. haftasına doğru yetişmesini umuyoruz. Ciddi bir durumu vardı ancak iyi bakıyor kendisine, kısa sürede dönecek. Ameliyatlık bir kopukluk olmadığı için şükrediyoruz. Serkan Gaşi var sezon öncesi geçirdiği trafik kazasından dolayı aramızda yer alamadı. Onu da bekliyoruz aramıza ancak çok ciddi bir kırık yaşadı kaza sonrası, inşallah sağlığına kavuşur ve aramıza döner. Başka sakatlığımız yok çok şükür." dedi.
"1-2 OYUNCU EKLEMEK İSTİYORUZ"
Küçük eksiklikleri olduğunu ancak bunu 1-2 transferle çözebileceklerini belirten genç teknik adam: "Belki 1-2 oyuncu eklemek istiyoruz. Küçük eksikliklerimiz var ancak bunu 1 ya da 2 oyuncuyla çözebileceğimizi sanıyorum. Oyuncularımı da kamçılaması açısından iyi olacağını düşünüyorum ancak bu transferleri yapacağımız kesin değil." şeklinde konuştu.
"TAKIMIMA GÜVENİYORUM"
Ligde kendilerini zorlayacak takımlar olduğunu ancak takımına güvendiğini belirten Yanık: "Performansını beğendiğim Sanayispor var, Horozköy'de 6'da 6 ile lige harika başladı. Bunlar bizi illa ki zorlayacaktır ancak ben kendime de, takımıma da güveniyorum. İnşallah ligin ilk yarısı olduğu gibi, sonunda da lider bitiririz ve koltuğa geldiğimde tek amacım olan BAL Ligi'ne yükseliriz. 
Editör: TE Bilişim