İLK DÜŞEN BELLİ OLDU
Haftaya puan avantajıyla başlayan Manisaspor'un keyfi, rakiplerin kazandığı maçlarla iyice kaçtı. Gün Bandırmaspor'un 3-0 yenilmesiyle Tarzan için iyi bir görüntüde başlamıştı. Ancak ardından oynanan maçlar keyifleri kaçırdı. Samsunspor 90. dakikasına 0-0 girdiği maçı Gökay'ın uzatmalardaki golüyle 1-0 kazandı. Mersin ilk yarısını 4-0 geride kapattığı maçın 2. yarısında 4-4'ü bulmasına karşın sahadan 6-5 mağlup ayrıldı ve Bandırma'nın ardından haftanın en çok yara alan ekibi oldu. Bu sonuçla Mersin İ.Y'nin düşmesi kesinleşti. Asıl bundan sonra gelen maçlar Tarzan'ı derinden yaraladı. Gaziantep BB Play-Off kovalayan Ümraniyespor'u 2-1'le geçerken,  Şanlıurfaspor da deplasmanda Boluspor'u mağlup ederek kümede kalma yarışını iyice alevlendirdi. Artık puan avantajımız da kalmadı. Tarzan maç eksiğiyle 33 puanda bulunurken, Urfa ve Antep de aynı puanla 15 ve 16. sırada yer aldı. Bandırma ve Mersin 31 ve 25 puanla son ikiliyi oluşturdu. Son 2 haftada Mersin'in yanına 2 takım daha eklenecek.
 

Altınordu maçını kaybederek kümede kalma yarışında derin bir yara alan Manisaspor, yarın Balıkesirspor'la deplasmanda kritik bir maça çıkıyor. 2 haftadır sahadan puansız ayrılan Tarzan, Play-Off şansını kaybeden Balıkesirspor karşısında 3 puana ulaşmak istiyor. Kazandığı takdirde haftaya karşılaşacağı Urfaspor karşısında avantajı eline geçirecek olan siyah beyazlılar, Bal-Kes'i deplasmanda eksik olmasına karşın mağlup etmek zorunda.
BALIKESİR MOTİVE OLAMAYABİLİR
TFF 1. Lig'de geride kalan 31 haftada 39 puan toplayarak, kalan 3 haftada Play-Off'un 9 puan gerisinde kalan Balıkesirspor'un ligi ilk 6'da bitirmeyeceği kesinleşti.  Ligin 2. yarısında hiç varlık gösteremeyen ve son hafta kazanılan Urfa maçı haricinde 9 maçtan 4 mağlubiyet, 5 beraberlik elde eden kırmızı beyazlılar, bu maça motive olmak konusunda sorun yaşayacaktır. Artık hedefsiz kalan Bal-Kes'in Manisaspor karşısına evinde çıkacak olması, ev sahibi ekibin en azından taraftarına bir galibiyet armağan etmesi açısından önemli olacak. Ligde toplamda 9 galibiyet alarak Manisaspor'la aynı rakama ulaşan Balıkesir'in bizden sadece 3 beraberlik fazlası bulunuyor. Evinde deplasmana göre çok dominant oynamayan Bal- Kes, 15 iç saha maçından sadece 5 galibiyet çıkartırken, sahadan 6 kez beraberlik ve 4 kez mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 31 gol atan kırmızı beyazlılar, kalesindeyse 19 gol gördü. Sezon boyu kart sorunu yaşamayan Balıkesirspor'un bu maçta da eksiği bulunmuyor. Kadrosunda Eray Ataseven, Nizamettin Çalışkan, Bülent Cevahir gibi eski Manisasporluları bulunduran Bal-Kes'in yıldızlığını Burak Çalık, Bekamenga ve Foxi Kethevoama yapıyor. Takımın teknik patronluğunu Can Cangök yapıyor.

TARZAN KAZANMALI
Altınordu maçını kaybederek haftalardır ilk kez küme düşme korkusunu bu kadar derinden yaşamaya başlayan Manisaspor, eksik oyuncularını da arıyor. Geçen maçta İsmail, İsmail Haktan, Bilal ve Emre'den yararlanamayan Tarzan, bu haftada İsmail, Mikic ve Bilal'i kadroya dahil edemeyecek. Bu 3 isimden sadece İsmail Haktan Urfa maçına kadar cezasını tamamlayacak. Bu koşullar altında kadro kurmakta zorlanan Sait Karafırtınalar'ın farklı bir kadro kurması beklenmiyor. İşte Karafırtınalar'ın şu 11'i sahaya sürmesi bekleniyor: Emrah, Ufuk, Dimov, Erman, Fahri, Emre, Metin, Umut, Gökhan, Mertan, Bahattin. Ümit Yasin, Hakan Turan ve Perovic'in yedekte yer alacağı tahmin edilirken, İsmail Şahmalı'nın sakatlığından ötürü kadroda bulunması beklenmiyor. Ligin ilk yarısında evinde ağırladığı Balıkesirspor'la 1-1 berabere kalan Manisaspor, deplasmanda öncelikle mağlup olmamaya oynayacak ancak fırsatını bulursa galibiyete uzanmaya çalışacak. Savunma futboluna yönelik bir sistem belirleyen Karafırtınalar, oyuncularını kısa sürede 2. maçlarına çıkartacak. Deplasmanda son oynadığı Antep maçını kaybeden Manisaspor, Balıkesirspor maçından alacağı puan ya da puanlarla Urfa maçı öncesi avantajı eline geçirip, haftaya çıkacağı maçta stres kat sayısını azaltmak isteyecek. Balıkesirspor- Manisaspor mücadelesi yarın 18.30'da Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Hakan Ceylan, Muhammet Yumak ve Mehmet Yıldırım yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim