Haber: Ahmet Ünsal

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan, Teknik Direktör Şensoy ve Sportif Direktörü Serkan İşyapan’ın görevine son vermesinin ardından Sukuat ekibini Ufuk Dündar ile Abdül Kadir Kükrek’in görevini sonlandırdı.
6 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Manisa FK’nın teknik kadrosunda sil baştana gidildi.

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’ın Adanaspor yenilgisinin hemen ardından tek taraflı olarak görevine son verdiği eski Teknik Direktör Naci Şensoy, açıklamalarda bulundu.

Şensoy,  “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile sürekli bir temas içindeydik. İstanbul’da kendisi ve kulüp başkanıyla bir araya geldik ve anlaştık. Manisa futbol severleri size küskün. Manisa FK’yı sevmiyorlar.Bunun da nedenlerini araştıracağım. Farklı bir misyonla geldik. Şehirde bir tur attık. İsminde Manisa olduğu için sahip çıkmalıyız. Bu misyonu yüklenirken aynı zamanda 5 maç üst üste yenilmiş bir takımla işim vardı. Belki de kulübe bir teknik direktör değil bir psikolog gerekiyordu belki de psikiyatri gerekiyordu. O kadar aşağı seviyeye inmişlerdi ki mental olarak. Ona rağmen anlaştık. Her şey güzel gidiyordu. Çalışmalarımıza başladık. Maçı çıktık. En son Eyüpspor ile oynanan maçtaki kadrosunun aşağı yukarı aynısı ile sahaya çıktık. Bir iki dokunuş ve ofansif bir kadro. Maç 3-0 bitti. Maçtan sonra başkanla yaptığımız konuşmalarda çelişkilerin olduğunu gördük. mümkün değil ben böyle çalışmam dedim.Onlarda kendi argümanlarını ortaya koyuyorlar.Sonuçta şartsız koşulsuz imza attım, paraya hiç konuşmadım ama maalesef bu böyle bitmemeliydi. Uluslar arası deneyim, başarılarım nedeniyle bu şekilde ayrılmamam lazımdı. Çok üzücü bir olay, aynı zamanda da kulübe çok büyük bir darbedir. Hem modernizmden bahsedeceksiniz hem Avrupa’daki oluşumlardan bahsedeceksiniz ama yaptığınız iş amatörce bir yaklaşım.En büyük çelişki burada. Direk 11’de oynayan 5 oyuncuyu kadro dışı bırakırsanız mantık şunu der hocaya dokunma yeni gelmiş. Eğer hocayı gönderirseniz futbolculara ceza vermeyeceksiniz. Kardı dışı bırakılan futbolculara yönelik önceden bir önyargı var. Bu olay kötü bir sonuca denk geldi. Alınan kararlarda çok çelişki görüyorum. Her iki tarafa da hayırlı olsun. Böyle bir karar alındığı için iki kat daha üzgünüm” diye konuştu. 

“AKTAN BENİM İÇİN HAYALİ BİR BAŞKANDIR”  

 Naci Şensoy, “Benim masa oturup anlaştığım Başkan ile görevime son veren başkan arasında ciddi farklıllıklar gördüm. Bence Başkan Aktan tam anlamıyla hayali başkandır” diye başladığı basın toplantısında Manisa FK Başkanını anlamanın biraz zor olduğunu söyledi. Şensoy, “Eğer samimiyse hayali geliyor onun yaklaşımı. İstanbul’da senin gibi bir hoca hayalim vardı diyor. Şimdi yollarımız ayrıldı. Yani çelişki orada. Net bir şekilde ben anlayamadım. İçinde çok hayalcilik var. 500 milyon tazminatım olsaydı bu kararı alabilirler miydi. Cengiz Ergün’ün alınan karardan bilgisi var” şeklinde konuştu. 

“MANİSA FK’DA SABIR YOK”

Şensoy, teknik direktörlük hayatı boyunca hiçbir zaman böyle bir olayla karşı karşıya kalmadığını vurguladı. Buradan artık geri dönüşümün olmayacağını belirten Şensoy,  “Üzücü olay şu. Mevlüt başkanın bu tür kararları almadan duygusal bir karar ya da önceden önyargısı olan bir karar gibi geliyor bana. Bu skor üzerine gelince tuzu biberi oluyor.  İstanbul’da bana ısındı ama bu skor gelince bilinç altındaki düşündüğü bir hoca hemen hareket geçirdi. Başkan çok hayali düşünüyor. Manisa FK’da sabır yok. Ben ofansif bir kadro kurmak istedim. Neden Naci hoca ile devam etmiyorsun. Cuma günü Ankaragücü maçı var, bekle rapor iste” dedi. 

Burada önemli olan unsurun futbolcular olduğunu açıklayan Şensoy, “Futbolda olmazsa olmaz yöneticiler değildir. Yöneticisiz de olur. Bir taraftan para verirler, futbolculara prim olarak dağıtılır. Futbolcular çıkıp maçını oynar. Ama iyi oynanmaz. Antrenörsüz olur ama profesyonelce olmaz. Ama kamuoyu bunu bilmesi lazım. Futbolda olmazsa olmaz unsur futbolculardır. Ben ona saygı duymalıyım. Emretmeden yönetmek beni yaklaşımımdır. Gereken her şey yapıldı ama sonuç iyi olmadı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim