Haber: Ahmet Ünsal

Yaşamını Kahraman Maraş’ta sürdüren Mustafa Eroğlu, dünyaya gelen engelli oğlu Milli yüzücü Beytullah’ın hayallerini gerçekleştirebilmek için hayatının büyük bir bölümünü ona adayan Mustafa Eroğlu, oğlunun hem babası, hem antrenörü, hem de yol arkadaşı oldu. Kahraman Maraş’tan başlayan yolculukları İstanbul’a kadar uzandı.Covid-19’dan hayatını yitiren baba Mustafa Eroğlu, Türkiye’de başlayan Bedensel Engelliler Yüzme şampiyonları ve sonrasında Uluslararası şampiyonlar sırasında oğlu Beytullah’ı kendi elleriyle giydirip, kendi elleriyle besleyerek örnek bir insan oldu.
Oğlu Beytullah’ı ayakları üzerinde durabilecek ve kendisine yetebilecek düzeye getirene kadar biran olsun yalnız bırakmayan Baba Mustafa Eroğlu, memleketi Kahraman Maraş’a döndü. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve milyonlar insanın hayatında olumsuz etkiler yapan Covid-19’a bir ay önce yakalanan Mustafa Eroğlu, Kahraman Maraş’ta hastaneye kaldırıldı. Bir süre öncede yoğun bakıma alınan Baba Eroğlu, yaşam mücadelesine yenik düştü.
Mustafa Eroğlu’nun ölümü Bedensel Engelliler Yüzme camiası başta olmak üzere spor camiasında büyük üzüntü yarattı.
Milli yüzücü Beytullah Eroğlu, babasının ölümüyle ilgili baş sağlığı dileyenlere teşekkürlerini iletti. Baba Eroğlu’nun cenazesi memleketi Kahraman Maraş’ta toprağa verileceği belirtildi
Bedensel Engelliler Federasyonu ise “Paralimpik Yüzme Milli Takım Kaptanımız Beytullah Eroğlu kardeşimize sabırlar dilerim. Rabbim merhumun taksiratini af eylesin” paylaşımında bulundu.


Editör: TE Bilişim