Manisa’da Şehzadeler Muay Thai Spor Merkezi’nde sporcular hazırlıklarını sürdürüyor.  Muay Thai Antrenörü Ediz Barış, 117 sporcunun bulunduğunu bunların 86’sının kızlardan oluştuğunu söyledi. Her bir grup için haftada 3 gün 2’şer eğitim verildiğini açıklayan Barış, “Performans grubunu 6 gün boyunca farklı egzersiz metotlarıyla eğitim yapıyoruz. 1 gün ise dinlendiriyoruz. Herkesi kendi yaş kategorisine ve tecrübesine göre sınıflandırdık. Performans gurubunu yarışmadan 1 ay önce kampa alıyoruz. Bu kampta bunların yeme, içme, uyku düzeniyle ilgili spor psikologumuzun nezaretinde çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi. 
2015 yılından itibaren her yıl milli takıma sporcu gönderdiklerini belirten Ediz Barış, “Bazen 1, bazen 2-3 sporcu gönderiyoruz. Aydın’da yapılan yarışmalarda 591 sporcu yarıştı. Cemile Aykoç sporcumuz tüm rakiplerini geçerek gençlerde Türkiye Şampiyonu oldu. Aralık ayında Tayland’da yapılacak Dünya Şampiyonasında milli formayla hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecek. Busenur Çitçi sporcumuz geçen yıl Yaz Spor Okullarında muay thai sporuna başlamasına rağmen kısa sürede disiplinli ve azimli çalışmasıyla yarı finalde kaybetti. İlk senede Türkiye üçüncülüğünü elde etmesi çok önemlidir” diye konuştu. Şehzadeler Belediyesi tarafından maddi ve manevi destekler aldıklarını kaydeden Barış, hem Şehzadeler Belediyesine, hem de Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
3 yıl önce sınıf arkadaşı sayesinde muay thai sporuyla tanıştığını kaydeden Türkiye Şampiyonu Cemile Aykoç (17), “Sınıf arkadaşım gidiyordu bende başlamak istedim. Maçlara girince ciddi olmaya başladım Türkiye Şampiyonu oldum. Milli sporcu olmak istiyorum. Hedefim Dünya Şampiyonasında şampiyon olmak” dedi. 
Muay thai sporunun aynı zamanda bir savunma sporu olduğunu söyleyen Aykoç, bundan dolayı kadınlar için önemli bir spor olduğunu açıkladı. Aykoç, “Başarılarımda hocamın çok fazla etkisi oldu” diye konuştu.

İlk katıldığı ulusal yarışmada Türkiye 3. Sü olan Busenur Çitçi (17) yaklaşık 2 yıl önce bu spora başladığını ifade ederek,  “Aydın’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 3. oldum. Şimdiki hedefim 2022 yılında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında birinci olmaktır. Milli takım formasıyla başarılı sonuçlar elde etmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim