Haber: Hakan AĞAR
Son olarak Adana deplasmanında 3 puana çok yaklaşan ancak 1 puanla yetinmek durumunda kalan Manisaspor'da oynanan oyun umut vermeye devam ediyor. Her maçta mücadelesini ve oyun kalitesini yükselten Tarzan, altındaki rakiplerin de puansal olarak yükselmesine karşın ateş hattının dışında kalmayı sürdürüyor. Takımda devre arasında yapılan transferlerin göz ardı edilemez performansı sürerken, takımın birleştirici karakterini de Metin Yüksel gösteriyor. Sezon başında Berkay ve Nuri'yle beraber Manisaspor kaptanlığına seçilen Yüksel, 2 oyuncunun da takımdan ayrılmasıyla 1. kaptan oldu ve kaptanlığının hakkını sahada veriyor. 
MAÇ KAÇIRMIYOR
Tahir Karapınar'la başlayan 2014-2015 sezonunda Altay'dan transfer edilen Metin Yüksel, takıma katıldığında 24 yaşında bir oyuncuydu. Sakatlıklarla boğuşan ve Altay'da sakatlığı sırasında istediği desteği göremeyen oyuncu, Manisaspor'a transfer olduğunda kaptanlığa kadar yükseleceğini tahmin bile edemezdi. Manisaspor'da ilk sezonunda 22 lig maçında, 7 de kupa maçında forma giyerek varlığını hissettiren Yüksel, takımının küme düşme acısını yaşamasına karşın takımda kalarak Manisaspor'un yeniden 1. Lig'e yükselmesinde aslan payına sahip oldu. Geçen sene oynanan 34 lig maçının 32'sinde forma giyen Metin, orta sahanın değişilmez ismi olduğu gibi, mücadeleci yapısına karşın sadece 3 sarı kart alarak sezonu ceza dahi almadan tamamlamayı başarmış ve kupayı kaldıran Manisaspor'un istikrar abidesi olmuştu. İnegölspor ve Eyüpspor'a 2 hafta üst üste gol atmayı başaran Yüksel, bir sonraki hafta Manisaspor'un 2-1 kazanacağı Tarsus İdman Yurdu maçının 81. dakikasında sol ayağıyla ceza sahası dışından yaptığı müthiş vuruşla, aynı Eyüpspor maçında olduğu gibi galibiyeti getirmiş ve taraftarın sevgilisi olmuştu. 
BU SEZON DA DEĞİŞİKLİK YOK
Sezona şampiyon apoletiyle TFF 1. Lig'de başlayan Manisaspor'da, geçen sezonun sonunda ayrılan Barbaros, Erdi ve Bayram'ın yokluğunda yönetim, kaptanlığa takımdan Nuri, Berkay ve Metin'i uygun gördü. Berkay Elazığspor maçından önce takımdan ayrılıp, Nuri de Sivasspor maçı sonrası bir daha forma giyemeyip, daha sonra kadro dışı bırakılınca, kaptanlık pazubandı orta sahanın bel kemiği Metin Yüksel'e kaldı. Kaptanlık bandını takmadan önce de takımda formasını kimseye kaptırmayan Metin, kaptanlıkla gelen sorumluluğu da göstermeyi başardı. Sezon başından bu yana 24 lig maçına çıkan Manisaspor'da tek bir maç dahi kaçırmayan Metin, sadece 2 maçta 45. dakikada oyuna girdi ve geriye kalan 22 maçta ilk 11 başlayıp, maçların tamamında forma giydi. 26 yaşındaki futbolcu bu maçlardan Balıkesirspor ve Ümraniyespor mücadelelerinde ligdeki 2 golünü kaydederken, sadece sarı kart yedi. Ligin geriye kalan son 10 maçında sarı kart yemesi halinde kart cezasına düşme durumu bulunan Metin, artık maçlarda daha da dikkatli olmak zorunda. Takımın ligde kalması için en çok ihtiyaç duyduğu oyunculardan biri olan Metin, en iyi performansını yansıtmaya devam ediyor. Yetenekli futbolcu 1 hafta önce 8 Mart'ta 27. yaş gününü kutlamış ancak aynı gün İsmail Şahmalı'nın acı günü yaşanınca, herhangi bir kutlama yapılmamıştı. Kaptan Metin'in Manisaspor'la sözleşmesi 2018 sezonunun sonuna kadar sürüyor. Kaptanın bu istikrarlı performansının devam edip etmeyeceğini sezonun geri kalanı kısmı gösterecek. 
Editör: TE Bilişim