HABER/ANALİZ: MUSTAFA TATLI
Manisaspor haftalardır mağlup. Haftalardır puana hasret. En son puanını ligin üçüncü haftasında Eskişehirspor’a karşı alan Siyah-Beyazlılar, tam 6 haftadır kazanamazken seri mağlubiyetler aldı. Yönetimsel skandallar başta olmak üzere bu gidişatın altında onlarca sebep yatarken, 11’lerde her hafta değişik isimlere görev verilmesi, takımın taşlarının sürekli oynatılması, forma dağıtımının adaletli olmayışı, gül gibi takımı ligin dibine atan faktörlerden biri oldu.

KADROYA BİRDEN FAZLA ETKİ VAR

Belirlenen 11 tercihlerinde Başkan Abdullah Mergen, Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, Kulüp İdari Menajeri Abdurrahman Başkır, Yardımcı Antrenör Osman Bilik’in ortak etkisinin bulunduğu öğrenildi. Mergen’in kadro ve oyuncu tercihlerinde Karafırtınalar’a müdahalede bulunduğu öne sürülürken, Başkana çok yakın olan menajer Başkır ile takımı tanıyan Bilik’in de takımın genel durumu ve oyuncu tercihleriyle ilgili tecrübeli teknik adamı etkilediği iddia ediliyor. Yerli oyuncularla arası iyi olan Başkır’ın yerli-yabancı krizinde ise başrol oynadığı kaydedildi.

TUTARSIZLIKLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Malatya maçında yönetim tarafından performansı beğenilen Novillo’nun, hafta içinde sorunlu diye gönderilmek istenmesi, Sivas maçına kurtarıcı olarak girmesi, yönetim tarafından kaptanlığı alınması gündeme gelen Nuri’nin, yenen birçok golden ve idman boykotu olaylarından sorumlu tutulmasına rağmen Sivas maçına banko başlatılması, Nuri’nin bu formsuzluğuna rağmen Erman’ın hiç ama hiç düşünülmemesi, Berk ve Sercan’ın yok yere kadro dışı bırakılıp jet hızıyla affedilmesi, hafta içinde U21 Takımı’na 3 gol birden atıp “formayı istiyorum” mesajını veren Mertan’ın, ağzıyla kuş tutsa dahi düşünülmemesi, fizik olarak yetersiz olan Eneramo’da gereksiz yere inat edilip banko oynatılması, sol bek diye alınan Emre Öztürk’ün sol açık ve forvet arkasında denenmesi, Gbakle gibi takımı hücuma taşıyacak bir orta saha oyuncusunun kadroya dahi alınmaması, U17 Dünya Kupası finali oynayan Sangare’nin sağ bekte veya orta alanda denenmemesi, takıma faydalı olabilecek yetenekli genç oyuncuların U21 Takımı’na gönderilmesi gibi birçok konu var. Manisaspor’da kimin eli kimin cebinde belli değil. Vaziyetin özeti şu; Başkır ve Bilik, başkanı etkiliyor. Başkan hocaya müdahilde bulunuyor. Hoca başkandan etkileniyor. İdman boykotu vb… konularında oyuncularının arkasında durmayarak başkanın sözünü dinliyor. Oyuncular hocaya güven duymuyor. Çünkü kadro tercihinde hocanın birinci derecede etken olduğunu düşünmüyor!
Editör: TE Bilişim