ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor kongresi bitti ama tartışmalar bitmedi. Mevcut başkan Mergen’i desteklediği bilinen Hayrullah Solmaz’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı kongrede 15 oyla seçimi kaybeden Mevlüt Aktan ekibinin harekete geçerek yargıya başvurmaya hazırlandığı öne sürüldü.

BİRDEN FAZLA NEDENLE BAŞVURACAKLAR
Gündemin 4. maddesi olan “Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir Tablosu, Denetim kurulu Raporlarının ibra edilmesi”nde yaşanan tartışmaların yargı yolunu açtığı kaydedildi. Bilanço ve gelir gider tablosunun 10 saniyede tek cümle ile geçiştirilip Solmaz tarafından oy çokluğuyla çabucak kabul ettirilmesinin ardından Aktan’ın listesinde yer alan Özcan Nalbantlar duruma itiraz ederek, böyle bir oylamayı kabul etmediklerini belirtmişti. Denetleme Kurulu’nun istifa ettiğinin bilinmesiyle, kongrede gündemin 4. maddesinin “oldu bitti”ye getirilmesi, Aktan ve ekibini harekete geçirdi. Üye sayısının kongre ilanından sonra birkaç gecede 506’dan 626’ya çıkarılması, usulsüz üyelikler yapılması ile üyelikten atılan kongre üyelerinin de hukuki yollara başvurmaya hazırlandığı kaydedildi.

HASGÖNÜLLÜ: “KONGRE TEKRAR EDİLEBİLİR”
Üyelikten atılan 414 üyeden biri olan Manisaspor eski kaptanı Bülent Hasgönüllü, kongrede yaşanan olumsuzlukların yargı yolunu açtığını kaydederek, “Bizleri sudan sebeplerle üyelikten atıp usulsüz üye kaydı yaptılar. Kongrede bulunan üyelerden biri 1 ay içerisinde, bulunmayan üye ise 3 ay içerisinde yapılan usulsüzlükler için Sulh Hukuk Hakimliği’ne dilekçe vererek dava açabilir. Eğer açmazlarsa 626 üyenin 5/1’nin imzasını toplayıp seçim maddeli olağanüstü kongre isteyebilirler” dedi.
 
A
Editör: TE Bilişim