Manisa Futbol Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:
Manisa’yı yıllardır başarıyla temsil eden Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımı, herkesin bildiği üzere 2019-2020 sezon başlangıcında isim değişikliği ile Manisa Futbol Kulübü ismini almıştır.
Yasal ve hukuki prosedür takip edilerek, kanunlar çerçevesinde Manisa Futbol Kulübü olarak Türk futboluna ‘merhaba’ diyen kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da Manisa FK olarak tescil edilerek müsabakalarına başlamıştır.
Manisa FK, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta üst üste aldığı başarılı skorlar ile ligin zirvesinde yerini almış ve kısa sürede Türkiye spor kamuoyunda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.
Üst üste alınan başarılı sonuçlar ve kenti kucaklayan yönetim şekli, kısa sürede Manisa sokaklarında da konuşulmaya başlanmış; iyi niyetli yaklaşım sergileyen, yaşadığı kentin menfaatini düşünen ve kendini Manisalı hisseden herkesi memnun etmiştir. 
Ancak gelinen noktada; kaostan beslenen, herhangi bir makama doğrulukla ve bileğinin hakkıyla gelemeyeceğini anlayan birtakım çevreler, yine sporu siyasete alet etmişlerdir. Parti içi entrikalarına, bu kentin güzide bir spor kulübünü kullanarak devam etmekte hiçbir sakınca görmemeleri tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır.
Bugün, Türkiye 2. Futbol Ligi Beyaz Grup’ta 19 puan ile liderliğe oturan Manisa Futbol Kulübü, kendisini eleştiren birtakım çevreler dışında hemen herkesten takdir görmektedir. Bu da Manisa Futbol Kulübü olarak bizlerin en büyük tesellisidir.
Daha birkaç gün önce deplasmanda konuk olduğumuz Samsun’da, Samsunspor camiası bizleri bağrına basmış, 90 dakika sonunda da oynanan futbol için ve özellikle de Manisa FK’nın kısa sürede böylesine iyi bir başarı ivmesi yakalayan ekip haline gelmesinden dolayı bizleri tebrik etmiştir. Bu gurur, tüm Manisalılar’a aittir.
Şunun bilinmesini isteriz ki Manisa Futbol Kulübü olarak bizler, Aziz vatanımızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını taşıyan bir siyasi hareketin yerel yöneticilerinin vizyonsuzluğunu üzülerek izlemekteyiz.
Günümüz gerçeklerinden uzak, yerel ve ulusal gelişmeleri takip etmeyen, çağın gereksinimlerinden bihaber bu anlayışın, gelecek adına planladığımız çalışmalarımızı takdir etmesini elbette bekleyemeyiz. Ancak onlar adına tek dileğimiz, Manisa’nın geleceği için çalışan, yaklaşık 6 bin gencin farklı branşlarda spora katılımlarını sağlayıp zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirmeyi amaçlayan bir camianın çalışmalarını siyaseten taktıkları at gözlüklerini çıkararak takip etmeleridir. 
Dün sporu siyasete alet edenlerin bugün de aynı senaryo üzerinden harekete geçtiklerinin farkındayız. Bugün bizleri eleştiren isimler; daha dün bu kentte spor kulüplerinin kasası soyulurken seslerini çıkarsaydılar, bugün yapmaya çalıştıkları gibi sporu siyasete alet etmeseydiler herşey daha farklı olabilirdi.
Bizleri eleştirenlerin, camia kulüpleri olarak bilinen futbol kulüplerinin bulunduğu kentleri incelemelerini öneriyoruz.
Biz Manisa Futbol Kulübü olarak, siyasi hırsların uzağında bir gelecek planladık... Biz Manisa’da bir futbol ordusu kurup özlenen, beklenen sportif başarıyı; bu kentin çocuklarıyla, altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız ile kazanmayı hedefledik...  Bizi eleştiren, şahsi siyasi emellerine üzerimizden ulaşmaya çalışanlardan tek isteğimiz, ligde başarıya konsantre olan Manisa Futbol Kulübü ile siyaseti yan yana getirmemeleri, küçük siyasi hesaplarını bizden uzak yapmalarıdır.
Son olarak, tüm samimiyetimizle Manisa’nın ve kamuoyunun böylesine gereksiz bir tartışma ile meşgul edilmesinden dolayı üzüntü içerisinde olduğumuzu belirterek, bu kentte yaşayan herkesi, Manisalılık aidiyet duygusunu oluşturmayı hedefleyen Manisa FK çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz.
Saygılarımızla..."
Editör: TE Bilişim