Haber: Hakan AĞAR
Geçen sene ligin sürpriz ekiplerinden birisi olarak Avrupa biletini son anda kaçıran Akhisar Belediyespor, bu sene can derdinde. Küme düşme potasından bir türlü uzaklaşamayan ve ligin 2. devresinde gol potansiyeli de iyice azalan yeşil siyahlılar, Beşiktaş yenilgisinin ardından zorlu Antalyaspor'u evinde mağlup ederek ligi şoke etmek istiyor. 
ANTALYA FORMDA
Lige kötü başlayan Antalyaspor, şimdiyse hiç beklenmediği bir yerde yer alıyor. Ligin ilk 8 haftasında 3 puanla tanışamayan kırmızı beyazlılar, şimdiyse yenilmek bilmiyor.     9. haftadan bu yana sadece Beşiktaş ve Bursaspor'a mağlup olan ekip, bunun haricindeyse 2 beraberlik ve 10 galibiyet aldı. Kötü gidişat sırasında taraftarına "Bu takım sezonu ilk 5'in içinde bitirecek" şeklinde söz veren Samuel Eto'o, sözünü tutmak için büyük uğraş veriyor. Deplasman karnesi, ev sahibi olduğu maçlara göre kötü görünenen Antalyaspor, 11 deplasman maçından 4 galibiyet ve  2 beraberlik çıkartırken, 5 kez de mağlup oldu. En son Bursaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan ekip, o dönemden bu yana oynadığı 3 deplasman maçından 2 galibiyet ve 1 beraberlik çıkarttı. Deplasman maçlarında attığı 15 gole karşılık kalesinde 17 gol gören ekip, ligin 9. haftasıyla beraber yaptığı çıkışla deplasmanlardan da puanları toplamaya başlamıştı. Fenerbahçe'nin hemen 2 puan gerisinde 35 puanla 5. sırada bulunan kırmızı beyazlıların hücum hattında bir isim herkesi korkutuyor. Kariyerinde Barcelona, İnter, Real Madrid, Chelsea gibi takımlarda forma giymiş, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış Samuel Eto'o'yu bulunduran Antalyaspor, yıldız oyuncusundan maksimum verim alıyor. 35 yaşındaki Eto'o çıktığı 18 maçta 8 gol atarak takımının en skorere oyuncusu oldu. Eto'o'ya 5 golle katkı veren Deniz Kadah ve 2 gollü Etame de diğer hücum silahları olarak görünüyor. El Kabir, Serdar Özkan, Salih Dursun gibi isimleri de kadrosunda bulunduran Akdeniz ekibinin teknik direktörlüğünü Rıza Çalımbay yapıyor. 
AKİGO'YA PUAN ŞART
Beşiktaş maçından da boynu bükük ayrılarak ligin 2. yarısındaki vasat oyununu sürdüren Akhisar Belediyespor, bu maçtan puan almak zorunda. 21 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de topladığı 24 puanla 13. sırada bulunan Akigo'nun, düşme potasıyla arasında sadece 4 puan bulunuyor. Antalyaspor maçının ardından kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği'yle deplasmanda karşılaşacak olan yeşil siyahlılar, bu maçtan en azından bir beraberlik çıkartmak istiyor. Evinde deplasmana göre daha iyi oynayan Akigo, toplamda aldığı 6 galibiyetin 4'ünü evinde elde etti. 10 iç saha maçından 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılan yeşil siyahlılar, evinde 14 puan topladı. Attığı 7 golle evinde en az gol atan takım olan Akigo, buna karşılık kalesinde 10 gol gördü. En önemli golcüsü Rodallega'nın gitmesiyle hücumda daha da büyük sorunlar yaşayan yeşil siyahlılarda oyun önceliği savunmada olacak. Tolunay Kafkas'ın şu 11'le çıkması bekleniyor; Bora, Lopes, Mustafa, Caner, Samardzic, Özer, Aykut, Sissoko, Ömer, Olcan, Vaz Te. İlk 11'de Beşiktaş maçından çok farklı bir 11 çıkartmayacağı tahmin edilen Kafkas'ın, Cikalleshi'nin yerine Vaz Te'yi oynatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akhisar Belediyespor- Antalyaspor mücadelesi bugün(Cumartesi) 16.00'da 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Mete Kalkavan, Kerem Ersoy ve Esat Sancaktar yapacak. Maç beIN Sports'tan naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim