Haber: Ahmet Ünsal

Ağustos sonu Eylül başında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılması planlanan 2021 Olimpiyatlarına sıkı bir şekilde hazırlanan Paralimpik Taekwondo Milli Takımı Spor Komplekslerin yoğunlukta olduğu  Manisa’da kampa girdi.  


Milli Takım aynı eş zamanda Olimpiyatlarda mücadele edecek olan Azerbaycan Paralimpik Taekwondo milli takım ekibini de Manisa’daki kampta misafir ederek hazırlıkları birlikte gerçekleştirdikleri antremanlarla sürdürüyor.   

Olimpiyatlarda madalya şansı çok yüksek olan Milli Takımın 6 sporcusu ise Ankara Ego Spor Kulübünden Mahmut Bozteke,Gamze Gürdal,Meryem Betül Çavdar, Fatih Çelik, Ordu’dan Şeymanur Emeksiz Bacaksız ve İstanbul Büyükşehir Bld spor Kulübünden Mehmet Vasıf Yakut’tan oluşuyor. 

​​​​​​  

SPORCULAR ÇOK İSTEKLİ  

Paralimpik Taekwondo Milli Takım Teknik Direktör İlhan Aşkın ve milli takım antrenörleri Serap Aydeniz,Ali Armağan,Nurıllah Celep,Mustafa Duran ve Mehmet Özkan’ın yanı sıra Azerbaycan’dan iki antrenör nezaretinde Manisa Atatürk Olimpik Spor tesislerinde olimpiyat öncesi hazırlıklarını sürdüren Paralimpik Taekwondo Milli Takımı ile Azerbaycan Milli takımından toplamda 16 sporcunun oldukça istekli ve hırslı oldukları gözlendi. 

Türkiye ve Azerbaycan Paralimpik Taekwondo Milli Takımların hazırlıklarını eksiksiz sürdürmeleri için Gençlik ve Spor İl Müdür V. Mustafa Ersöz,Taekwondo Manisa İl Temsilcisi Gökay Budak, Teknik ekipten Süleyman Başar sporcuların kampından biran olsun ayrılmıyor. 

Manisa’dan ilk kez olimpiyatlara antrenör olarak gidecek olan Serap Aydeniz’in gidecek olması Manisa adına sevindirici bulundu. 

TÜRKİYE -AZERBAYCAN PARALİMPİK TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI MANİSA VALİSİ MAKAMINDA 

  Tokyo Paralimpik Oyunlarında Ülkemizi temsil edecek Paralimpik Taekwondo Milli Takımı, ortaklaşa kamp yürüttükleri Azerbaycan Milli Takımı ile birlikte Manisa Vali Yaşar Karadeniz’e ziyarette bulundu.  

15. dönem hazırlık kampı için Manisa’yı tercih ettiklerini dile getiren Paralimpik Taekwondo Milli Takım Teknik Direktörü İlhan Aşkın,Şehzadeler Şehri Manisa’da bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “İki devlet bir millet felsefesiyle Azerbaycan Milli Takımı ile antrenmanlarımızı yapıyoruz ve Azerbaycan Milli Takımını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tokyo Olimpiyatları’nda hem Azerbaycan hem de Türkiye Milli Takımımızın ülkemizi altın madalya ile taçlandıracaklarına inanıyorum. Siz Sayın Valimize de bizleri ağırladığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 Azerbaycan Milli Takım Teknik Direktörü de iki kardeş takımın böyle güzel bir memlekette antrenman yapıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek spora ve sporcuya verilen destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi. 

“TOKYO’DAN MADALYALARLA DÖNECEKLERİNE İNANCIMIZ TAM”  

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Paralimpik Taekwondo Milli Takımın Manisa’da Olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor olmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bundan önceki şampiyonalarda olduğu gibi Tokyo Olimpiyatları’nda da başarı göstererek daha önce alınmış madalyaların üzerine yenilerini ekleyeceğinize inanıyorum” diue konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Ersöz, Taekwondo İl Temsilcisi Gökay Budak’ın da hazır bulunduğu ziyarette günün anısına Vali Karadeniz’e Milli Takım forması hediye edildi.

Editör: TE Bilişim