Son haftalarda sergilediği iyi oyununu sonuca yansıtamayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Denizli’de bunu tersine çevirdi. Temsilcimiz 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan İsmail’in attığı gollerle 2-1 galip ayrılarak kötü gidişine son verdi.  

Spor Toto 3. Lig 16. Hafta mücadelesinde temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, bir başka Ege ekibi Denizli Büyükşehir Belediyespor’un konuğu oldu. Doğan Seyfi Atlı Stadı’nda oynanan karşılaşmada Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Balcı, Mehmet Aydın, Hüseyin Kıcıroğlu, Selçuk Etiz ve Ümit Atlı ile birlikte Manisa’dan gelen az sayıda taraftarda takımı yalnız bırakmadı. Maça her iki takımda kontrollü başladı. İlk atak ev sahibi ekipten geldi. Maçın 3. Dakikasında Umut’un sağ kanattan yerden ortasında Hüseyin’in şutu kaleci Cihan’da kaldı. Mücadelenin 10. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Safa’nın ceza sahası içinde rakibine yaptığı pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hüseyin takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmada geriye düşen Manisa Büyükşehir Belediyespor baskıyı arttırdı. Maçın 19. Dakikasında Kadir’in sol kanattan ortasına iyi yükselen İsmail kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi. Beraberliği yakaladıktan sonra ataklarını sürdüren temsilcimiz 31. Dakikada öne geçti. Safa’nın sol kanattan ortasında arka direkte kendini unutturan İsmail kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı konuk Manisa Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğü ile geçildi. Manisa Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıya da etkili başladı.  Maçın 59. Dakikasında İsmail’in pasında topla buluşan Cüneyt’in şutu auta gitti. Temsilcimiz 68. Dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Cüneyt’in şutunda top direkten döndü. Ev sahibi Denizli’de Hüseyin’in 81. Dakikada şutu direğin hemen üzerinden dışarı çıktı. Maçın son bölümü büyük çekişmeye sahne oldu. Son dakikalarda ev sahibi ekip beraberlik için bastırsa da sonuç değişmedi ve mücadeleyi 2-1 kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor oldu. Bu sonuçla puanını 18 yapan temsilcimiz haftalar sonra üç puanla tanışmış oldu. 
Kazanmaktan Başka Düşüncemiz Yoktu
Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Denizli’ye kazanmaktan başka düşünce ile gelmediklerini belirten Eriş, “Aynı puanda olduğumuz rakibimizle deplasmanda karşılaştık. Rakibimizin de durumunu göze aldığımızda zor maç olacağını biliyorduk. Ancak oyuncularımız bugün çok iyi mücadele ettiler. Yakaladığımız net pozisyonları değerlendirebilseydik daha farklı olabilirdi. Sonuçta kazanan biz olduk. İnşallah önümüzdeki hafta Ayvalık ile evimizde oynayacağımız maçı da kazanarak bu galibiyetimizi perçinleriz. Zamanla daha iyi olacağız. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.  

Stat: Doğan Seyfi Atlı Stadı
Hakemler: Murat Orhan, Mutlu Çiğdem, Ömer Aslantekin
Denizli Büyükşehir Belediyespor: Murat, Hasan, Muhammet, Umut, İsmail, Ahmet Aydın (Dk. 79 Mustafa), Şahin (Dk. 55 Ali), Semih, Ahmet Yakak, Çağlayan (Dk. 70 Samet), Hüseyin  
Manisa Büyükşehir Belediyespor: Cihan, Semih, Serkan, Cüneyt (Dk. 87 Engin), Ahmet Kaan, Mülayim (Dk. 75 Gökhan), İsmail, Safa (Dk. 82 Hakan) , Serhat, Kadir, İlyas    
Sarı Kartlar: Umut, Murat,  (Denizli BBSK), Ahmet Kaan, Kadir, Cihan, Semih, Hakan (Manisa BBSK)
Goller: Dk. 10 pen. Hüseyin (Denizli BBSK), Dk. 19-31 İsmail (Manisa BBSK)

Editör: TE Bilişim