ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Badminton’da ortam gergin!.. Geçtiğimiz gün Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan Mesir Turnuvası’nda istenmeyen olaylar yaşandı. İl Temsilcisi Bilal Çankaya ile Manisa Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Hasan Erdem kavga etti. Olayın çıkış sebebi ise Çankaya’nın hakem olduğu bir müsabakada yaşandı.

ÇANKAYA: “KÜFRETTİ, ÜZERİNE YÜRÜDÜM”

Badminton İl Temsilcisi Bilal Çankaya, Büyükşehir Belediyespor Badminton Antrenörü Hasan Erdem’in kendi oğlu ile kendi sporcusunun final müsabakasında hakem olarak görev yaptığını belirterek, yaşanan olayların bu müsabaka esnasında meydana geldiğini kaydetti. Çankaya olayı şöyle anlattı: “Özel turnuva olduğu için hangisi kazanırsa kazansın önemsiz olacaktı. Salonun diğer kortunda da başka bir maç vardı. Diğer kortta maçta tribünler her iki tarafa tezahürat yapıyordu. Hasan beyin kendi oğlu da yenik durumdaydı ve tribünlerin tezahürat yapmasından rahatsızlık duyduğunu bana söyledi. Ben de yan taraftaki maça tezahürat yapıldığı için maça konsantre olması gerektiğini söyledim. Öğretmenini çağırdım, daha sonra oğlu, babasını çağırdı. Hasan Erdem oğlunun yakasından tuttu, ‘Bu maçı oynayacak mısın oynamayacak mısın? Burada kurallar bize geçmiyor’ dedi. Daha sonra tribündekilere “bağıracaksınız öbür tarafa gidin” dedi. Tribündekiler de “biz sizin çocuğunuza tezahürat yapmıyoruz” dedi. Oğlu bir sayı daha kaybedince raketi yere fırlattı. Bende sarı kart gösterdim. Sonra çocuğa ‘profesyonel bir sporcu olmak istiyorsan tribünlerden gelen sesleri duymaman lazım’ dedim. Babası çocuğun elinden raketi aldı ve öbür korta kadar raketi fırlattı. Hasan beye de kırmızı kart göstermem gerekiyordu. “Hasan Bey” dediğim anda bana küfretti. Ben de dayanamayıp üzerine uçtum. Kavga etmeye çalıştık, polisler araya girdi.”

“SPORCUSUNA NASIL DAVRANDIĞINI HERKES GÖRDÜ”

Hasan Erdem’in hırs yaptığını kaydeden Çankaya, “Badminton denince akla biz geliriz düşünceleri var. Bizim çocuklar da Hasan beyin öğrencilerini yenmeye başlayınca hırs yaptı. Çocuğuna ve aynı zamanda sporcularına şiddet uyguluyor. Oradaki bütün veliler gördü. Nasıl davrandığını hakem ve antrenör arkadaşlar da gördü. Kamera kayıtları il müdürlüğünde vardır. Bir babaya çocuğunun yanında vurmaya kalkmam çok büyük bir ayıptır. Yanlış yaptım. Kendimi affediyorum ama camiada yaşanan bir takım sıkıntılardan ötürü çok dolmuştum” diye konuştu.

ERDEM: “ÇOCUĞU DÜŞÜNEN İL TEMSİLCİSİ KORTU DEĞİŞTİRİRDİ”

Büyükşehir Belediyespor Badminton Antrenörü Hasan Erdem de sporcusuna şiddet uygulamadığını ifade ederek, İl Temsilcisi Bilal Çankaya’nın kendisine geçmişten bir husumeti olduğun altını çizdi. Erdem olayı şöyle anlattı: “Çok fazla gürültü olduğu için koltuklara vuruyorlar, ıslık öttürüyorlar, bağırışıyorlardı. Oğlum da “konsantre olamıyorum burada oynamak istemiyorum” dedi. Normalde müsabaka hakeminin yeri değiştirmesi gerekiyordu. Bu arkadaşın bana karşı geçmişten gelen husumeti olduğu için kendisiyle muhatap olmadım ve rica etmedim kortu değiştirin diye. Çocuğu ikna etmeye çalıştım. Bir anda bağırış olunca haliyle dikkati dağılıyor. İkna ettim. Çocukta yine aynı şekilde topa vuramayınca sinirlendi ve raketi yere attı. Hakem de buna kart gösterdi. ‘Böyle yapacaksan bırak oynama’ dedim. ‘Aleyhimize olan her türlü kural işliyor ama lehimize olan işlemiyor’ dedim. Bu hakemin kort değiştirmesi yetkisinde olan bir şey. Hem antrenörü hem babası olduğum için kolundan tutup korttan çıkardım. İkisi de benim sporcum. Ha oğlum birinci olmuş ha diğeri. Final oynanıyor zaten. O esnada hakem arkadaş benim üzerime yürüdü, millet tutmasa gelip vuracaktı. Bende sakinliğimi korudum. Sporcularımızı toplayıp müsabakaları terk ettik. O çocuk orada hüngür hüngür ağlarken, o kortu değiştirecekti. Çocuğu düşünen il temsilcisi bunu yapar veya tribünü değiştirecekti.”

“BU OLAYDA BİZİM KUSURUMUZ YOK”

Turnuvada bütün sporcularının birbirleriyle final oynadığını söyleyen Erdem, “Olaya şahit olan 25-30 sporcu velim vardı. Bununla ilgili gerekli mercilere şikayet edeceklerini söylediler ama izin vermedim. Hepimiz bu camianın içindeyiz. Hoş olmadı. Bu talihsiz olayda bizim herhangi bir kusurumuz olduğunu düşünmüyorum. Bu ilk defa değil. Bundan önceki müsabakalarda da tahrikkar davranışlar bize karşı hep yapıldı. Maksadı beni branştan uzaklaştırmak. Tüm sporcularım final oynadı. Benim sporcularımın katıldığı bir turnuvada başka bir kulüpten başka bir hocadan bir sporcu madalya alamaz ben bunu iddia ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim