Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma ilçesinde hayata geçirilen toplu ulaşım hamlesi vatandaşları oldukça mutlu etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağını genişlettiğini, araçların modern standartlara kavuştuğunu ve ulaşımın kolaylaştığını ifade eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa merkezde gerçekleştirdiği ulaşımda dönüşüm projesini ilçelerde de hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda Soma’da şehir içi ulaşımda hizmet veren 28 aracın tamamının elektronik kart entegrasyonu tamamlanırken, yeni araçlarda hizmete girdi. Engelli yolcu taşıma özelliği de bulunan yeni araçlar, yolcu kapasitesinin fazlalığı, genişliği ve modern standartlara uygunluğuyla vatandaşlardan tam not aldı.  

Ulaşım Ağı Genişledi

Soma ilçesinde yıllardır yaşanan ulaşım sorunu Manisa Büyükşehir Belediyesi ile çözüme kavuştu. Özellikle araçların güzergâhları konusunda eskiden sıkıntı yaşandığı belirtilirken, yeni güzergâhların belirlenmesiyle ilçe halkının rahatlıkla istediği noktaya ulaşabildiği aktarıldı.

Elektronik Kart Entegrasyonu Tamamlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçede hizmet veren 28 aracın tamamında elektronik kart entegrasyonunu tamamladı. Ulaşımda ücret tarife değişikliklerinin elektronik kart uygulamasıyla son bulduğunu aktaran vatandaşlar, önemli bir sorunun ortadan kalktığını belirtti.

Yeni Araçlar Oldukça Modern

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hizmete vermeye başladığı yeni araçlar fark yarattı. Araçların genişliği, rahatlığı ve yolcu kapasitesinin fazlalığı, halkı ayakta yolculuk yaptırmaktan kurtardı. Eskiden ayakta yolcu sayısının fazla olduğunu ve bu şekilde ulaşımın çeşitli sıkıntılar yarattığını ifade eden Soma halkı, ulaşımın sorun olmaktan çıkmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Ulaşım Konusunda Vatandaşlar Ne Dedi ?

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda devrim niteliğinde yenilikler yapılması Soma halkında mutluluk yarattı. Vatandaşlar, ilçede ulaşımın sorun olmaktan çıktığını ve kolaylaştığını aktardı.

Necdet Göbekçioğlu, “Eskiden minibüslerimiz ufaktı, yolcu kapasitesi azdı. Pazar ve Çarşamba günleri izdiham olurdu. Şimdi ulaşım oldukça kolaylaştı”.

Kadir Çoban, “Eskiden araçlar sıkış tepiş olurdu. Özellikle bayanlar bu durumdan çok rahatsız oluyordu. Şimdi yeni araçlarımızla ulaşım çok kolay oldu”.

Hülya Güngör, “Ulaşımda dönüşümün yaşanması bizim için de iyi oldu. Ücretler de haksızlık olmuyor. Eski araçlarda ayakta yolcu sayısı çok oluyordu. Bunun önüne geçildi”.

Bülent Çağan, “Araçlar genişledi. Ulaşım daha rahat hale geldi”.   

Editör: TE Bilişim