Soma Termik Santraline ceza ve yaptırım uygulanacak Soma Termik Santraline ceza ve yaptırım uygulanacak

TKİ’ye bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde linyit kömürü üretim yapılan Eynez açık ocak bölgesinin bir bölümünün özelleştirilerek devredilmesi kararı alındığını ve iş makinalarının ocağa girmeye başladığını öğrenen işçiler, Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesinin çağrısıyla Eynez bölgesinde gece saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. İşçilere mesaj atan Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi mesajda, “Eynez panosunun bir kısmının özel sektöre devredilmesi nedeniyle vardiye 1 itibariyle ELİ genelinde çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. İşyerleri izin geleceği için tüm çalışan arkadaşlarımızın konuya özellikle riayet etmesi rica olunur.” ibaresi yer aldı.
İşyerlerinin satılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyen işçiler, Eynez’in devredildiği şirket sahayı terkedene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.
İşçikerin eyemine CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu da destek verdi. Bakırlıoğlu, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ile birlikte Eynez bölgesinde eylem başlatan işçileri ziyaret ederek haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim