Manisa’nın Soma ilçesinde gençlere yönelik hizmet verme amacıyla açılan Soma Gençlik Derneği yeni eğitim öğretim döneminde eğitim görecek olan miniklere kırtasiye yardımı yaptı.

Manisa’nın Soma ilçesinde kurulan Soma Gençlik Derneği icraatlarına bayramın son günü şehit madenci, mağdur madenci çocukları ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yeni eğitim öğretim yılında kullanmaları için kırtasiye yardımında bulunarak başladı.

ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇILACAK

Bayramın son gününde yapılan etkinlik hakkında konuşan Soma Gençlik Derneği Başkanı Gökhan Özgür Zırhlı, "Bayramın son günü mağdur madenci yakınları ve şehit madenci hemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarına kırtasiye malzemesi dağıtarak hem okul öncesi destek olmak istedik hemde çocuklarımıza bayram mutluluğu yaşatmak istedik. Bundan sonraki faaliyetlerimiz yavaş yavaş şekillenmeye başladı. İlk etapta 5 Ekim’de ücretsiz Tiyatro kurslarımız başlıyor aynı zamanda bundan hemen sonra 15 Ekim’de Sabun yapma kursumuz ve ondan sonra çiçek tohumu kampanyası ile vatandaşlarımıza tohum dağıtarak doğa bilinci aşılamaya çalışacağız. Amacımız Soma’da sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşlarımızla ortak projeler gerçekleştirip Soma’da çocuklarımıza ve gençlerimize faydalı alanlar yaratarak ortak paydada buluşturmaya çalışmaktır." dedi.

BİR AYDA 253 ÜYE

Henüz bir ay önce kurulan ve yeni bir dernek olmasına rağmen üye sayılarının 253 kişiye ulaştığına dikkat çeken Zırhlı, "Yeni bir dernek olarak üye sayımız bir ay içinde 253 kişiye çıkmıştır. Gün geçtikçe üye sayımız artıyor günlük üye sayısı ortalamamız günde 8 kişiye ulaşıyor, genç arkadaşlarımız üye olmak için derneğimizi ziyaret etmektedirler. Bu arkadaşlarıma bizlere güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Insallah sizleri mahçup etmeyeceğiz. Bir diğer konusu ise proje çalışmalarımız mevcut bir çok yeni projemiz var bunlar için sponsor arayışlarımız sürüyor. Bugün yaklaşık 150 çocuğumuzun sevindirme mutluluğunu yaşadık bundan sonraki çalışmalarımız da gençlerimizin yüzünü güldürerek bu mutluluğu yaşayacağız. Tüm genç arkadaşlarıma buradan çağrımdır bu dernek sizin derneğinizdir aksini düşünmek bizim için büyük bir mahcubiyettir gelin bizlere katılın, hep beraber derneğimize sahip çıkalım hep beraber el ele verip gençleri söz sahibi yapalım Soma’yı yönetecek olanlarda sizler olun." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim