Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasını protesto etmek amacıyla 15 Mayıs 2014'te, Kızılay Güvenpark'ta eylem yapan 43 kişi hakkında, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada beyanı alınan sanıklardan Salih Tursun, üzerine atılı suçu kabul etmediğini, olay günü tesadüfen Kızılay'da bulunduğunu ileri sürdü.

Tursun, "Arkadaşımla birlikte Sakarya Caddesine doğru yürüyordum. Bu sırada kalabalığı gördüm ve olay olduğunu anladım. İzlemek için Selanik 1 Caddesi üzerinde bulunduğumuz sırada arkadaşımla birlikte gözaltına alındık. Beraatimi talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Sanıklardan Elifcan Demirtaş da Soma ilçesinde yaşanan maden kazasını protesto etmek için Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunduğunu, polisin 'dağılın' anonsunu duymadığını ve gözaltına alındığını ileri sürdü.

Suçsuz olduğunu savunan Demirtaş, beraatini talep etti.

Sanık Ufuk Demirel de yanlışlıkla gözaltına alındığını savunarak suçsuz olduğunu öne sürdü.

Demirel, "Olay günü saat 19.30 sıralarında kardeşime kitap almak için Kızılay'a gittim. O sırada bazı olayların olduğunu görünce tekrar iş yerine dönmek istedim. Ziya Gökalp Caddesi'nde çıkan kargaşada polis tarafından gözaltına alındım" dedi.

Sanık Tamer Morkoç ise Kızılay Güvenpark'ta oturma eylemi yapmak istediği sırada gözaltına alındığını, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini talep etti. 

Mahkeme, bazı eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilişim